Ξύπνησε από 11ημερο κώμα λόγω κορωναϊού αντικρύζοντας υγιέστατο τον νεογέννητο γιο της (video)

FIle Photo: Νεογέννητα με προστατευτικά καλύμματα προκειμένου να προφυλαχθούν από τον κορωναϊό, σε νοσοκομείο της Ταϊλάνδης. EPA/RUNGROJ YONGRIT




Είδε για πρώτη φορά το παιδί της 11 ημέρες αφότου εκείνο ήρθε στον κόσμο, και ενώ η ίδια βρισκόταν σε κώμα χτυπημένη βαριά από τον κορωνοϊό.

Ο λόγος για την 36χρονη Νεοϋρκέζα Γιανίρα Σοριάνο, ή οποία ανέρρωσε «ως εκ θαύματος» και χθες είδε για πρώτη φορά το τέταρτο παιδί της, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του γυναικολογικού-μαιευτικού τμήματος του νοσοκομείου Σάουθσαϊντ.

«Δεν ξέραμε εάν θα επιζούσε. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής δεν επιζούν», εξήγησε ο γιατρός Μπέντζαμιν Σουάρτς.

Η κατάστασή της βελτιώθηκε τις τελευταίες ημέρες και, εν μέσω επιφωνημάτων χαράς και χειροκροτημάτων από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βγήκε χθες από το νοσοκομείο πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο σύζυγός της, που την περίμενε φορώντας μάσκα στο πρόσωπο, όπως κι εκείνη, μετέφερε από τη δική του αγκαλιά στη δική της τον μικρό τους γιο, τον Ουόλτερ.

Η Γιανίρα βρισκόταν στον όγδοο μήνα της κύησης όταν μολύνθηκε, όπως και ο σύζυγός της. Εισήχθη σε νοσοκομείο, της χορηγήθηκε οξυγόνο, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Οι γιατροί είχαν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να την ενημερώσουν ότι θα προχωρούσαν σε καισαρική, κάτι που αποφάσισαν διότι ανησυχούσαν πως η έλλειψη οξυγόνου έθετε σε κίνδυνο το παιδί της. «Όλα χειροτέρεψαν λίγο πριν γίνει η καισαρική και διασωληνώθηκε. Δεν είχε τις αισθήσεις της όταν γεννήθηκε ο γιος της», σημείωσε ο γιατρός Σουάρτς.

Ο μικρός Ουόλτερ, γεννημένος λίγο πρόωρα, πάει καλά. Αφού διακομίστηκε σε βρεφοκομείο της Νέας Υόρκης όσο η μητέρα του νοσηλευόταν, ενώθηκε εντέλει χθες με την οικογένειά του.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Κινέζικο εργαστήριο στην πόλη Ουχάν “δείχνουν” Τραμπ και Πομπέο: Σκληρό ροκ από την Ουάσιγκτον για το Πεκίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: