Την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα θα εξετάσει η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

File Photo: Η Τουρκία έστειλε τον Φεβρουάριο “πρόσφυγες” και “μετανάστες” στον Έβρο. Η Ελλάδα αντιμετώπισε την επίθεση… ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
Την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα θα εξετάσει αύριο σε τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου.

Θα μετάσχουν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Προεδρίας της ΕΕ, της Frontex και του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ευρωκοινοβουλίου, «παρά τη διαφαινόμενη ελάττωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες, εντείνονται οι ανησυχίες για τις δραματικές συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι αιτούντες άσυλο στις υπερπλήρεις δομές στα νησιά του Αιγαίου, ειδικά εν μέσω της πανδημίας του COVID-19».

Εισηγητές από την ελληνική κυβέρνηση θα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Επίσης, θα τοποθετηθούν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, και η υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Κροατίας, Τερεζίγια Γκρας, εκ μέρους της Προεδρίας του Συμβουλίου.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν και ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, ο επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA), Μάικλ Ο Φλάχερτι, καθώς και ευρωβουλευτές- μέλη της επιτροπής LIBE.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τέσσερα κρούσματα κορωναϊού στην Rosamtom: Εξετάζεται ο επαναπατρισμός Ρώσων από πυρηνικούς σταθμούς

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal