Στη Γερμανία συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων (142.300): Περίπου 13.000 κλίνες ΜΕΘ ελεύθερες

Τα drive-in θέατρα άνοιξαν στη Γερμανία. Μία καλλιτέχνιδα παρουσιάζει με άλλους καλλιτέχνες θεατρικό έργο στην πόλη Oberhausen της Γερμανίας. EPA, FRIEDEMANN VOGEL




Τις 142.300 έφθασαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Γερμανία (140.000 κρούσματα την προηγούμενη μέρα), με 4415 άτομα να έχουν καταλήξει από επιπλοκές της Covid-19. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 88.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί, ενώ ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 0,8%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση για την Εντατική Θεραπεία και την Ιατρική Επειγόντων Περιστατικών (DIVI), περίπου 13.000 κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Γερμανία είναι αυτή τη στιγμή ελεύθερες, σε σύνολο 30.000 κλινών.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ούβε Γιάνσενς, «επιτέλους υπάρχει μια αξιόπιστη επισκόπηση των δυνατοτήτων της Γερμανίας».

Ο ίδιος πάντως τονίζει ότι με αυτό το δεδομένο η ιατρική και πολιτική κοινότητα «μπορεί να πάρει μια ανάσα», αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε «απατηλή ευφορία», καθώς «δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο».

Οι κανόνες απόστασης και υγιεινής θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για μήνες, δήλωσε ο υπoυργός Υγείας

Η τήρηση της απόστασης και οι αυστηρότεροι κανόνες υγιεινής θα παραμείνουν σε ισχύ «για μήνες», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, θα πρέπει να προσέχουμε – τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους», εξήγησε ο κ. Σπαν σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Ο κ. Σπαν αναφέρθηκε ακόμη στην σημασία της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων και παραδέχθηκε ότι μέχρι τώρα οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν είχαν λάβει την στήριξη που τους αξίζει. Υποσχέθηκε ωστόσο ότι θα ενισχυθούν άμεσα με επιπλέον προσωπικό, με στόχο μια ομάδα πέντε ατόμων να αντιστοιχεί σε 20.000 κατοίκους.

Πληροφορίες από:
ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Germany

Ο Κόντε εναντίον των Βρυξελλών για την Ελλάδα: : Δεν έχουμε ξεχάσει τις απαράδεκτες θυσίες στις οποίες υποχρεώθηκαν οι Έλληνες για να δανειστούν!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: