Σε τροχιά Ιταλίας βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ομολόγησε ο αντιπρόεδρος Πενς: Ανησυχία για χιλιάδες θύματα

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς στο Λευκό Οίκο. EPA, Chris Kleponis / POOL




O Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εξέφρασε ανησυχία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε τροχιά Ιταλίας σε σχέση με τον ιό, δηλώνοντας στο CNN:

“Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι η πλέον συγκρίσιμη με τις ΗΠΑ περιοχή”. Υπολόγισε ότι ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ θα κυμανθεί μεταξύ 100.000 και 240.000.

“Το μήνυμά μας χθες, το μήνυμά μας για τις επόμενες 30 ημέρες, είναι ότι το μέλλον είναι στα χέρια μας”, δήλωσε ο κ. Πενς στο CNN.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργος ανακοίνωσε ότι τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και δραστηριότητας επεκτείνονται για ακόμα 10 ημέρες, μέχρι τις 13 Απριλίου.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τη γρήγορη εξάπλωση του ιού, δηλώνοντας ότι “μέσα στις επόμενες ημέρες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα φτάσει το 1 εκ και των θανάτων τις 50.000”.

 

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο για τον κορωνοιό θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για εξέταση της πιθανότητας χαλάρωσης των μέτρων και ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μετά το Πάσχα.

Στην Αγγλία, ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται το τουρνουά τένις του Wimbledon, κάτι που έχει να συμβεί από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1945.

Ψευδή τα επίσημα στοιχεία της Κίνας για κρούσματα και θανάτους

Στο συμπέρασμα ότι η Κίνα απέκρυψε την έκταση της επιδημιας του κορωνοιού στη χώρα και έχει δώσει ψευδή στοιχεία τόσο για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα όσο και για τους θανάτους, καταλήγει έρευνα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έγινε για λογαριασμό του Λευκού Οίκου, αναφέρουν οι Nick Wadhams και Jennifer Jacobs στο Bloomberg:

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η Κίνα για 82.000 κρούσματα και 3.300 θανάτους, είναι ψεύτικα. Από το Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για την έρευνα – ούτε και από την Κινεζική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον – ωστόσο ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Mike Pence δήλωσε χθες Τετάρτη στο CNN:

“Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση εάν η Κίνα είχε υπάρξει πιο ανοιχτή. Αυτό που είναι προφανές τώρα είναι ότι η Κίνα αντιμετώπιζε το πρόβλημα του κορωνοιού, πολύ πριν μάθει ο κόσμος για αυτό, τον Δεκέμβριο”.

Η Κίνα «λέει ψέματα», ο κόσμος πληρώνει τα λάθη της, λένε οι Αμερικανοί νομοθέτες: Επικρίνει το Πεκίνο ο Πομπέο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: