Ο ήλιος δεν κάνει θαύματα με τον κορωναϊό, λέει έρευνα που δημοσιεύουν οι New York Times

File photo: Γερμανοί απολαμβάνουν τη λιακάδα σε πάρκο. Ωστόσο, ο ήλιος δεν είναι φάρμακο για τον ιό, λένε οι επιστήμονες. EPA/RONALD WITTEK




Ο ήλιος, όπως ισχυρίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, αποτελεί άραγε το “μαγικό φίλτρο” για την καταπολέμηση του κορωναϊού; Σε καμιά περίπτωση, λέει έρευνα την οποία δημοσιεύουν οι New York Times, ώρες μετά τους απίστευτους ισχυρισμούς Τραμπ.

Μια νέα έρευνα την οποία παρουσιάζει η αμερικανική εφημερίδα, βρήκε ότι ο ήλιος μπορεί ίσως να έχει μια επίπτωση στον Covid-19, όπως και σε άλλους γνωστούς κορωναϊούς, αλλά απέχει πολύ από το να εξαφανίσει τον ιό ή να εμποδίσει την πανδημία να εμφανιστεί εκ νέου το φθινόπωρο.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, διαπιστώνει ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να επιβραδύνει τη διάδοση του ιού καθώς είναι γνωστό ότι πράγματι διαταράσσει το DNA, σκοτώνει ιούς και μετατρέπει υγιή δερματικά κύτταρα σε καρκινικά.
“Βρήκαμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία συνδέεται πιο ισχυρά με μειωμένους ρυθμούς ανάπτυξης του Covid-19”, γράφουν οι επιστήμονες σε δημοσίευσή τους που έγινε την Τετάρτη. Συνεχίζουν, ωστόσο, ότι οι προβολές δείχνουν πως η ασθένεια “θα μειωθεί παροδικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, θα επανεμφανιστεί το φθινόπωρο και θα φτάσει σε κορύφωση τον χειμώνα”.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πάντως ότι παρά το γεγονός ότι η διάδοση της πανδημίας διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από χώρα σε χώρα, μεταδίδεται εξαιρετικά γοργά σε χώρες με ζεστό καιρό, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και τμημάτων του Ιράν.

Η νέα έρευνα δείχνει πως οι μέρες με γλυκό καιρό μπορούν να βοηθήσουν – αν και όχι μόνες τους – τον στόχο της κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως υποδεικνύουν οι υγειονομικές αρχές.

Όπως και να’ χει τα επιστημονικά αυτά ευρήματα δεν συνάδουν με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλαντ Τραμπ.

Πηγή: The New York Times

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ τρέλανε κυριολεκτικά την Αμερική: Ψεκασμένες …”συμβουλές” με απολυμαντικό για τον κορωναϊό…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: