Εξάψαλμος κατά Τραμπ από ειδικούς και γιατρούς: Γελοίες ιδέες, μην τον ακούτε και… μην πιείτε απολυμαντικά!

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνέντευξης Τύπου που προκαλεί ήδη την κατακραυγή γιατρών και ειδικών. EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL




Την ίδια στιγμή που οι συστάσεις Τραμπ προκαλούσαν παγκόσμιο πάρτι στο στο Τwitter και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες ειδικοί ανά τον κόσμο αναγκάστηκαν να προειδοποιήσουν τους πολίτες να μην ακούει ούτε κατά διάνοια τον Τραμπ.

Οι προεδρικές ιδέες μπορούν να έχουν θανάσιμα αποτελέσματα προειδοποιούν επιστήμονες από όλον τον κόσμο, αναφέρει το BBC στο εισαγωγικό του κείμενο συνοψίζοντας τις αντιδράσεις των ειδικών.

Ο πνευμονολόγος Vin Gupta δήλωσε στο NBC: «Η ιδέα του να πιούμε ή να κάνουμε ενέσεις με απορρυπαντικά προϊόντα πάσης φύσεως είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη».

«Είναι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος στον οποίο πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν για να αυτοκτονήσουν», τουίταρε από την πλευρά του ο Kashif Mahmood, γιατρός στο Charleston, της Δυτικής  Βιρτζίνια: «Ως φυσικός, δεν μπορώ να εισηγηθώ να εισπνέουμε απολυμαντικό είτε να χρησιμοποιούμε υπεριώδη ακτινοβολία στο σώμα για να θεραπεύσουμε τον COVID-19».

«Μην παίρνετε ιατρικές συμβουλές από τον Τραμπ» πρόσθεσε.

Ο John Balmes, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Zuckerberg του Σαν Φρανσίσκο προειδοποιεί «η εισπνοή αναθυμιάσεων από χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας».

Είπε στο  Bloomberg: «Η εισπνοή ακόμη και μικρού διαλύματος χλωρίνης μπορεί να είναι το απόλυτο κακό για τα πνευμόνια. Οι κυψέλες και οι πνεύμονες δεν είναι κατασκευασμένοι ώστε να εκτίθενται ούτε σε αερολύματα ή απολυμαντικά».

«Ούτε καν ένα μικρό αραιό διάλυμα χλωρίνης ή απολυμαντικού είναι ασφαλές. Πρόκειται για μία απολύτως γελοία ιδέα».

Ο Robert Reich, καθηγητής δημόσια υγείας στο πανεπιστήμιο της California στο Berkeley τουίταρε: «Οι ενημερώσεις του Τραμπ βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα. Ακούτε τους Ειδικούς. Και παρακαλώ μην πιείτε απολυμαντικά»

Ο Walter Shaub,  πρώην διευθυντής του γραφείου Κυβερνητικής Ηθικής επί κυβέρνησης Ομπάμα πρόσθεσε τη δική του οπτική: «Είναι αδιανόητο σε μένα ανόητοι σαν αυτόν να έχουν το υψηλότερο πόστο στη χώρα και να υπάρχουν άνθρωποι αρκετά ανόητοι που να πιστεύουν ότι όλα είναι εντάξει».

«Δεν μπορώ να πιστέψω  ότι εν έτει 2020 βρίσκομαι σε θέση να προειδοποιώ ανθρώπους ότι είναι επικίνδυνο να σκοτωθούν αν ακούνε αυτά που λέει ο Πρόεδρος», κατέληξε.

Mε πληροφορίες από BBC, Guardian

Ο Ντόναλντ Τραμπ τρέλανε κυριολεκτικά την Αμερική: Ψεκασμένες …”συμβουλές” με απολυμαντικό για τον κορωναϊό…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: