Ο Μπόρις παραμένει στο νοσοκομείο: Οι σύμβουλοι του υποστηρίζουν ότι είναι σταθερή η κατάσταση της υγείας του…

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο το βράδυ. Ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο. EPA, VICKIE FLORES




Παραμένει σταθερή η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε χθες το βράδυ εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σημείωσε ότι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική για να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση.

«Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική για στενή παρακολούθηση. Έχει καλή διάθεση», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Προηγουμένως η Ντάουνινγκ Στριτ διαβεβαίωσε στην καθημερινή ενημέρωση ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, η κατάσταση της υγείας του ήταν «σταθερή» κατά τη διάρκεια της νύχτας και «παραμένει σε καλή διάθεση».

«Λαμβάνει κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς υποβοήθηση. Δεν χρειάστηκε μηχανικό αναπνευστήρα ούτε μη επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη» είπε εκπρόσωπος.

Όπως διευκρίνισε, στο ενδεχόμενο που ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος αναπληρώνει τον πρωθυπουργό στα καθήκοντά του, αρρωστήσει, τότε θα αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, όπως προβλέπεται για τις αντικαταστάσεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Διευκρίνισε ακόμη ότι ο Ράαμπ δεν έχει την εξουσία να απολύει ούτε να προσλαμβάνει στην κυβέρνηση όσο αναπληρώνει τον πρωθυπουργό και ότι, εάν απαιτούνταν σύσκεψη του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας εν τη απουσία του πρωθυπουργού, επικεφαλής θα ήταν ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος θα είχε τις εξουσίες για να απαντήσει σε στρατιωτική απειλή (εάν συνέτρεχαν όλοι αυτοί οι λόγοι).

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα τερματισμού σύντομα του καθολικού lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, απάντησε ότι αυτή δεν είναι η στιγμή για να επικεντρωθεί η κυβέρνηση σε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξεκαθάρισε το ενδεχόμενο μιας παράτασης. (Η πρώτη επανεξέταση των μέτρων για τον κορονοϊό προβλεπόταν να γίνει στις 16 Απριλίου).

Από την πλευρά της, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ευχήθηκε στον Βρετανό πρωθυπουργό “πλήρη και ταχεία ανάρρωση” και έστειλε ένα μήνυμα υποστήριξης στην έγκυο μνηστή του και στην οικογένειά του.

“Η βασίλισσα έστειλε ένα μήνυμα στην Κάρι Σίμοντς και στην οικογένεια Τζόνσον”, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

“Η Μεγαλειότατη είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στις σκέψεις της και ότι ευχήθηκε στον πρωθυπουργό πλήρη και ταχεία ανάρρωση”, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι νέοι θάνατοι από κορονοϊό στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται συνολικά σε 854, σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας.

Το NHS Αγγλίας ανακοίνωσε 758 νέους θανάτους, σε περιστατικά που είχαν διαγνωστεί θετικά στον Covid-19 (χθες ο αριθμός νεκρών ήταν 403, ωστόσο η μεγάλη διαφορά εκτιμάται ότι ίσως οφείλεται μερικώς στην καθυστέρηση καταγραφής κάποιων θανάτων τις προηγούμενες μέρες).

Αντίστοιχα, στη Σκοτία ο αριθμός θανάτων το τελευταίο 24ωρο έφτασε τους 74 και στην Ουαλία τους 19, ενώ στη βόρεια Ιρλανδία υπήρξαν τρεις.

  • “Η αισιοδοξία και το χιούμορ” του Μπόρις Τζόνσον θα τον βοηθήσουν να γίνει καλά, λέει ο Ρώσος πρόεδρος για τον Βρετανό πρωυθυπουργό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε σήμερα «ταχεία ανάρρωση» στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και εισήχθη χθες σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Είμαι σίγουρος πως η ενέργειά σας, η αισιοδοξία σας και η αίσθησή σας του χιούμορ θα σας βοηθήσουν να νικήσετε την ασθένεια», ανέφερε ο Πούτιν σε τηλεγράφημα που απέστειλε στον Βρετανό ηγέτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Θα ήθελα να σας εκφράσω την ειλικρινή υποστήριξή μου σε αυτή τη δύσκολη για εσάς στιγμή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι γιατροί με τα κατάλληλα προσόντα» φροντίζουν τον Βρετανό ηγέτη.

Η υγεία του Μπόρις Τζόνσον, που ασθενεί με Covid-19 εδώ και περίπου δέκα ημέρες, επιδεινώθηκε απότομα και εισήχθη χθες σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός λαμβάνει υποστήριξη με οξυγόνο και παραμένει υπό στενή παρακολούθηση, αλλά «δεν έχει μπει στον αναπνευστήρα», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Ο 55χρονος συντηρητικός ηγέτης είναι ο μοναδικός αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης μεγάλης δύναμης που έχει μολυνθεί με την ασθένεια, η οποία έχει προκαλέσει περισσότερους από 73.000 θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες από REUTERS-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom – Μόσχα, Russian Federation

Ο κορωναϊός κτυπά αλύπητα την Τουρκία: Στους 725 οι νεκροί συνολικά, στα 34,109 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: