Νέο φιάσκο στη Βρετανία του Τζόνσον: Ελαττωματικά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν χιλιάδες γιατροί και νοσοκομειακοί

File Photo: Κέντρο αναφοράς του NHS για τον Covid, στην Γλασκώβη. EPA/Robert Perry




Χιλιάδες γιατροί και νοσοκομειακοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας ενημερώθηκαν σήμερα ότι τα τεστ ανίχνευσης του κορωναϊού στα οποία έχουν ήδη υποβληθεί  ίσως να μην είναι ακριβή.

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε η Ελεν Ουότλι, υπουργός κοινωνικής περίθαλψης της Μεγάλης Βρετανίας στο Sky News , στους συγκεκριμένους εργαζόμενους ήδη προσφέρεται ένα καινούριο τεστ καθώς το αρχικό στο οποίο υπεβλήθησαν «δεν ήταν και τόσο καλό»!

Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της συντηρητικής Daily Telegraph, η οποία αναφέρει ότι το θέμα προέκυψε από ένα εμπιστευτικό έγγραφο που διέρρευσε  και το οποίο αποκαλύπτει ότι  χιλιάδες  τεστ που έκαναν οι νοσοκομειακοί του NHS αποδείχθηκαν ελαττωματικά.

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ημερομηνία 11ης Απριλίου και φέρει τη σφραγίδα της Αγγλικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας (Public Health England) με την προειδοποίηση της μειωμένης απόδοσης των τεστ, εννοώντας ότι τα πρώτα αποτελέσματα  είναι λιγότερο αξιόπιστα από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Κατά την Telegraph, ήδη  τα κέντρα διαγνωστικών εξετάσεων του PHE έχουν ειδοποιηθεί να σταματήσουν τη χρήση των συγκεκριμένων τεστ έως αύριο Πέμπτη και στη θέση αυτών να χρησιμοποιούν τεστ από το εμπόριο.

Με πληροφορίες από SKY NEWS

Χαστούκι από FT στον Τζόνσον: Οι πραγματικοί θάνατοι στη Βρετανία είναι 41.000 υποστηρίζει βάσει στοιχείων η εφημερίδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: