Νεκροί, νεκροί και άλλοι νεκροί: Η Αμερική προσεύχεται ενόψει της κορύφωσης της πανδημίας του κορωναϊού…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ ο περίφημος Δρ. Άντονι Φάουτσι …προσεύχεται (αριστερά). EPA, KEVIN DIETSCH / POOL




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το είπαμε και χθες, θα το λέμε κάθε μέρα, για πολύ καιρό… Η Αμερική συνεχίζει να μετρά τους νεκρούς της. Χθες το βράδυ έσπασε και νέο αρνητικό ρεκόρ. Σε μία-δύο μέρες θα είναι πρώτη -και στο σύνολο των νεκρών- σε όλο τον κόσμο.

Για μεγάλο διάστημα, φαίνεται ότι αυτή θα είναι η βασική είδηση για την αμερικανική υπερδύναμη. Πόσοι άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από τον «αόρατο εχθρό», όπως χαρακτήρισε και την Παρασκευή το κορωναϊό ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Μιλούσε-μιλούσε πάλι χθες για δύο ώρες και μερικά λεπτά. Για να ξαναπεί εκείνο το αποκρουστικό, που εκστόμισε πριν μερικές μέρες: ότι αν ο αριθμός των νεκρών θα είναι κάτω από 100 χιλιάδες θα έχουμε κάνει όλοι καλά τη δουλειά μας…

Δεν περιμένει κανείς τέτοιες δηλώσεις από ένα ηγέτη και μάλιστα τον πρόεδρο της αμερικανικής υπερδύναμης. Εκτός εάν δεν έχω αντιληφθεί καν την πραγματικότητα, όπως περνά μπροστά από τα μάτια μου.

Σε μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη βλέπουμε αύξηση στον αριθμό των νεκρών. Πεθαίνουν κάθε μέρα πολλοί άνθρωποι, αλλά ευτυχώς βλέπουμε και μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Η μείωση αυτή είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο. Όσο πιο λίγοι μεταφέρονται στα νοσοκομεία, τόσο καλύτερα γίνονται τα πράγματα.

  • Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 18,5 χιλιάδες. Εκφράζονται πλέον φόβοι ότι η Αμερική τούτο το Σαββατοκύριακο θα περάσει και την Ιταλία. Άρα θα είναι πρώτη και σε νεκρούς, και σε κρούσματα.
  • Μεγάλη χώρα, θα πείτε, μεγάλοι και οι αριθμοί. Ποιος θα διαφωνήσει; Αλλά επιστρέφουμε πάλι στο «σημείο μηδέν». Αν είχαν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες από την πρώτη στιγμή, η Αμερική ίσως να απέφευγε τα δύσκολα που βιώνει ο αμερικανικός λαός.

Έχει πολύ σημασία η συμβουλή των επιστημόνων. Και καλά κάνουμε να την ακολουθούμε και στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σύμφωνα με την Ομάδα Εργασίας του Λευκού Οίκου, η παραμονή των πολιτών στις οικίες τους περιορίζει κατά πολύ τις νέες μολύνσεις και αυτό θα φανεί, λένε, τις επόμενες ημέρες, όταν φτάσει η χώρα στην κορύφωση της μόλυνσης. Υποστηρίζουν ότι τώρα βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση και μετά το Πάσχα θα αλλάξουν τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα αλλάξουν.

‘Έντρομος ο κ. Τραμπ χθες, είπε ξανά και ξανά ότι θα ακολουθήσει τις συμβουλές των επιστημόνων. Ότι του πουν, δήλωσε, θα το πράξει. Άρα η χώρα θα παραμείνει «κλειστή» μέχρι την 1η Μαϊου και αν χρειαστεί και μέχρι την 1η Ιουνίου. Αλλά ας μην κάνουμε λάθος: Είναι αποφασισμένος να πετύχει άμεσα την επανεκκίνηση της οικονομίας. Διαφορετικά θα χάσει τις εκλογές… Πως θα το κάνει, με κλεισμένους τους ανθρώπους στα σπίτια τους, ουδείς γνωρίζει…

Απ’ εκεί και πέρα, τις τελευταίες ώρες βλέπουμε μία επιμονή στην πρόβλεψη ότι θα κτυπηθούν φτωχές περιοχές: Στην Ουάσιγκτον, στη διπλανή Βαλτιμόρη και στις πολιτείες του νότου. Ως γνωστό σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν ακόμα «γκέτο». Η ντροπή των Ηνωμένων Πολιτειών…

Εάν συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα. Ήδη βλέπουμε καθημερινά μία αύξηση της τάξης των 30 με 35 χιλιάδων την ημέρα. Το ιατρικό σύστημα έχει στο μεταξύ γονατίσει.

Από την πλευρά του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως πάντα, τα νέα είναι μεταξύ αλήθειας και ψέματος.

  • Επιμένει, όπως σημειώσαμε παραπάνω, ότι θέλει να ξαναβάλει μπρος την οικονομία το ταχύτερο δυνατό. Και συνδέει την οικονομία με την προσπάθεια επανεκλογής του, το Νοέμβριο. Είναι φανερό ότι ανησυχεί πως ο ίδιος θα είναι το πολιτικό θύμα του κινέζικου ιού, όπως χαρακτηρίζει τον κορωναϊό.

Δήλωσε ότι «καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ανοίξουμε. Θα ανοίξουμε πολύ, πολύ, πολύ, πολύ σύντομα. Το ελπίζω», σημείωσε με τρόπο που ο καθένας αντιλαμβάνεται τι τον απασχολεί αυτές τις μέρες.

Όμως ο επικεφαλής επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τον Αμερικανό πρόεδρο, διαφωνεί. Δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι πολύ νωρίς για χαλάρωση των περιορισμών στους Αμερικανούς.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Τραμπ σχηματίζει ομάδα επαναφοράς της οικονομίας στην πρoηγούμενη κατάσταση. Αυτό δεν είναι λάθος. Λάθος είναι ο χρόνος που επέλεξε για να επιδιώξει να επιστρέψουν οι πολίτες στις δουλειές τους.

Ο κ. Φάουτσι ζήτησε από τον πρόεδρο Τραμπ να μην βιαστεί και προειδοποίησε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να επιστρέψει με πιο ισχυρό τρόπο ο ιός.

  • Αλλά και ο Γενικός Αρχίατρος της Αμερικής δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα πριν από την 1η Μαίου. Ο κ. Άνταμς πρόσθεσε ότι πρέπει να παρέλθουν οι 30 μέρες της καραντίνας, πριν μπορεί να αναφέρει με σιγουριά αν είναι ασφαλές να επιστρέψουν ή όχι οι πολίτες στην εργασία τους.

Η πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει: Ένας ιός, έκλεισε όλες τις χώρες του κόσμου, και ούτε το πυρηνικά εργοστάσια των μεγάλων και τρανών της γης μπορούν να αλλάξουν τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Χθες, αποκαλύφθηκε ένα φρικτό βίντεο για το νησάκι Χάρτ της Νέας Υόρκης. Έδειχνε εικόνες από τη ταφή δεκάδων πτωμάτων-θυμάτων του κορωναϊού. Τους νεκρούς αυτούς δεν τους αναζήτησε κανείς. Ποιοι να είναι άραγε; Η πρώτη σκέψη μας πάει σε «λαθρομετανάστες», όπως χαρακτηρίζουν στην Αμερική τους παράνομους μετανάστες. Είναι άνθρωποι κυρίως από τη Λατινική Αμερική.

Το Χάρτ είναι «το νησί των νεκρών». Έτσι το ονομάζουν εδώ και χρόνια. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, «η νήσος Χαρτ, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Μπρονξ, χρησιμοποιείται ως κοινός τάφος της Νέας Υόρκης από το 1869»…

Το πρακτορείο αναφέρει επίσης: «Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νεκροί, που δεν ταυτοποιήθηκαν, που δεν τους αναζήτησε κανείς ή που οι οικείοι τους δεν είχαν να πληρώσουν για κηδεία, είναι ήδη θαμμένοι στο νησί αυτό»…

Αυτή είναι η μοίρα των άμοιρων. Θα έφτασαν στην Αμερική μετά από ένα σωρό κακουχίες, για να κυνηγήσουν και αυτοί, όπως τόσοι άλλοι, το όνειρο, το θαύμα, τον παράδεισο! Για να χάσουν τις ζωές τους από τον ιό, που ξεκίνησε από την Κίνα και σάρωσε όλο τον πλανήτη…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Θα μπορούσε ο κορωναϊός να εκτροχιάσει και τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές; Όλα πλέον είναι πιθανά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: