Θα μπορούσε ο κορωναϊός να εκτροχιάσει και τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές; Όλα πλέον είναι πιθανά…

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο. EPA, Oliver Contreras / POOL




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Εδώ φτάσαμε λοιπόν… Αυτή η φράση κλισέ ότι η τάδε χώρα «μετρά τους νεκρούς της» αφορά πλέον τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή είναι η καθημερινότητα μας στην Αμερική. Να παρακολουθούμε την μέτρηση του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Την μέτρησή του για τους νεκρούς και τα κρούσματα. Και να λένε οι άνθρωποι. Μέχρι που θα σταματήσει αυτό που ζούμε; Πόσοι πρέπει να χαθούν ακόμα; Και ποιος έκανε το λάθος…

Βεβαίως, δεν είναι δύσκολη η απάντηση στην τελευταία ερώτηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις αποφασίζουν οι κυβερνήσεις. Στην Αμερική, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήτες των πολιτειών. Αλλά πρωτίστως την ευθύνη έχει και το κράτος.

Ότι και να λέει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δεν έδρασε γρήγορα, διότι είναι και στενοκέφαλος και ξεροκέφαλος και αγγίζει τα όρια του αυταρχικού. Όλα τα γνωρίζει. Όλα τα σφάζει και τα μαχαιρώνει… Εσχάτως έγινε και …γιατρός. Μοιάζει πάρα πολύ στους Έλληνες τηλεοπτικούς δημοσιογράφους, οι οποίοι ανάλογα με το θέμα αλλάζουν και …επάγγελμα στο τηλεοπτικό γυαλί.

  • Έχει και πλάκα ο κ. Τραμπ. Λέει και ξαναλέει σ’ αυτές τις μονότονες συνεντεύξεις Τύπου ότι δεν είναι γιατρός, αλλά μέχρι να τελειώσει τον μονόλογό του, δίνει και 3-4 συμβουλές, έτσι για να υπάρχουν… Επιμένει σε συγκεκριμένα αντιβιοτικά. Λέγονται πολλά για το ενδιαφέρον που δείχνει. Φίλοι του φέρονται αναμεμειγμένοι με τις εταιρείες που τα καστασκευάζουν!

Όμως, ο καυγάς γίνεται για το …πάπλωμα, που είναι οι προεδρικές εκλογές. Ο τρόπος με τον οποίο ομιλεί ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει -και να με συμπαθούν οι οπαδοί του, που μου γράφουν τα παράπονά τους- ότι δεν νοιάζεται για τον αμερικανικό λαό. Τον παρακολουθώ από την αρχή μέχρι το τέλος. Η αγωνία του είναι να πείσει ότι τα έκανε «όλα καλά και ωραία». Ότι δεν φέρει ευθύνη. Ότι ευθύνεται ο …Μπάρακ Ομπάμα, λες και δεν είναι πρόεδρος τρία και πλέον χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ήταν μία καλή κίνηση ότι σταμάτησε την είσοδο στην Αμερική των Κινέζων τουριστών. Αλλά, βλέπετε, σύμφωνα με μία έκθεση οι Αμερικανοί μολύνθηκαν από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τους Κινέζους. Όταν σταμάτησε τις πτήσεις από την Ευρώπη, εκτός της Βρετανίας, ήταν αργά. Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενος το λάθος του, έθεσε στον «μαύρο» κατάλογο και την Βρετανία, της οποίας ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος ξένος ηγέτης που πέρασε μέρες στην εντατική και δεν ασκεί τα καθήκοντά του.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κορωναϊός καλπάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν υπάρχει κάποιος να τον σταματήσει. Δεν λέω, γίνονται προσπάθειες από τους επιστήμονες για να καταλήξουν να προτείνουν έ α κοκτέιλ φαρμάκων, που θα μπορούσε να σώσει ζωές. Όμως, δεν είμαστε κοντά στο …θαύμα. Ο ιός δείχνει πανίσχυρος και όπως είπε και ο ιατρός Άντονι Φάουτσι, ήρθε για να μείνει. Οπότε, για να μιλήσουμε πολιτικά, ο κορωναϊός, που ξεκίνησε από την Κίνα και έφτασε σε όλο τον κόσμο, μπορεί να εκτροχιάσει και τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

  • Ακούμε κάποιες κουβέντες εδώ και εκεί, αν θα διεξαχθούν ή όχι οι εκλογές, κάποιες εισηγήσεις για ψηφοφορία μέσω διαδικτύου και κάποιες άλλες ιδέες που εκπορεύονται από συντηρητικούς αρθρογράφους. Πάντως, δεν γίνεται να υπάρξει επιμήκυνση της προεδρικής θητείας του κ. Τραμπ. Ας μην κάνουν όνειρα…

Και όλα αυτά λόγω ενός ιού. Που λέγεται πως ξέφυγε από ένα εργοστάσιο σε μία πόλη της Κίνας.

Το γράφω και το ξαναγράφω και λαμβάνω πολλά σχόλια μέσω της ιστοσελίδας ότι πρόκειται για μία μεγάλη αλήθεια: οι μεγάλες δυνάμεις ξοδεύουν τρισεκατομμύρια για να κατασκευάζουν όπλα για να πολεμήσουν η μία την άλλη, και έχουν γονατίσει από ένα ιό. Αυτή είναι η μαύρη πραγματικότητα και για τον κ. Τραμπ και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και για τους άλλους μεγάλους ηγέτες.

Ο ιός είναι απέναντι όλων των χωρών, των κυβερνήσεων και των ηγετών τους. Όλες οι χώρες προσπαθούν να κατασκευάσουν το εμβόλιο, και το χάπι που θα σκοτώσει τον ιό. Δεν έπρεπε να συνεργαστούν όλες οι χώρες εναντίον του αόρατου εχθρού;

Ψάχνω ψύλλους στα άχυρα θα πείτε, και θα έχετε δίκιο…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο κορωναϊός μας ανάγκασε να ξεχάσουμε τους S-400, την Ιντλίμπ και άλλα σοβαρά θέματα: Ο Άσαντ θα νικήσει τον Ερντογάν!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: