Νέες φήμες ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν είναι νεκρός: Ισχυρισμοί μέσων ενημέρωσης του Χόνγκ Κόνγκ και της Ιαπωνίας

Φωτογραφία που δημοσιοποίησε το κρατικό πρακτορείο North Korean Central News Agency (KCNA) δείχνει τον Κιμ Γιόνγκ Ουν σε αεροπορική βάση της χώρας. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 12 Απριλίου. EPA, KCNA, EDITORIAL USE ONLY




Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν φημολογείται ότι είναι νεκρός, σύμφωνα με ένα δίκτυο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών του Χονγκ Κονγκ, γράφει η εφημερίδα New York Post.

Την ίδια στιγμή, ένα ιαπωνικό περιοδικό αναφέρει ότι ο ισχυρός άντρας της Βόρειας Κορέας βρίσκεται σε «κατάσταση φυτού» αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ένας διευθυντής της δορυφορικής τηλεόρασης του Χονγκ Κονγκ, ενός τηλεοπτικού δικτύου που υποστηρίζεται από το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ, ισχυρίστηκε ότι ο Κιμ ήταν νεκρός, επικαλούμενος μια «πολύ καλή πηγή».

Η ανάρτησή της στην κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Weibo έχει μοιραστεί ευρέως στα κοινωνικά μέσα, σύμφωνα με μια δημοσίευση στους International Business Times.

Άλλες ανεπιβεβαίωτες αναφορές, που αποδίδονται σε πηγές ανώτερων κομματικών στελεχών στο Πεκίνο, ανέφεραν ότι μια εγχείρηση για την εισαγωγή ενός stent πήγε στραβά επειδή τα χέρια του χειρουργού κούνησαν άσχημα τη στιγμή της επέμβασης.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν νομίζει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι άρρωστος. Το ίδιο ανακοίνωσαν το Πεκίνο και η Σεούλ. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο Κιμ έχει ακόμα τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Βορείου Κορέας.

Σήμερα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές, ανέφερε πως αντιπροσωπεία που περιλαμβάνει και γιατρούς από την Κίνα εστάλη στην Βόρεια Κορέα για να δώσει συμβουλές για την περίθαλψη του Κιμ Γιονγκ Ουν. Λάδι στην φωτιά, ρίχνει και η σημερινή του απουσία από την 88η επέτειο από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, του Κορεατικού Λαϊκού Επαναστατικού Στρατού, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της Νότιας Κορέας.

Πηγή από τη Νότια Κορέα δήλωσε χθες στο Reuters ότι από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει ο Κιμ είναι ζωντανός και πιθανώς να κάνει σύντομα κάποια δημόσια εμφάνιση, αλλά δεν σχολίασε την κατάσταση της υγείας του ή τα περί κινεζικής εμπλοκής.

Αξιωματούχος που έχει επαφές με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είπε ότι είναι γνωστό ότι ο Κιμ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αλλά δεν έχουν λόγους να συμπεράνουν ότι είναι βαριά άρρωστος ή ότι αδυνατεί να εμφανιστεί ξανά δημοσίως.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, ερωτηθείς για την υγεία του Κιμ μετά τις δηλώσεις Τραμπ τόνισε στο Fox News:

«Δεν έχω κάτι να σας πω απόψε, αλλά ο αμερικανικός λαός να γνωρίζει ότι παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση».

Πληροφορίες ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν είναι σοβαρά άρρωστος: Μετά από ανεπιτυχή χειρουργική επέμβαση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: