Με μάσκα … εμφανίστηκε σήμερα το γκραφίτι του Banksy “το κορίτσι με το τύμπανο” στο Μπρίστολ

File photo: Από παλαιότερη έκθεση στο Λονδίνο στην οποία είχαν φιλοξενηθεί φωτογραφίες διάσημων γκραφίτι του Banksy. EPA/ANDY RAIN
Για μια ακόμη φορά, ο Banksy επιστρέφει για να ασχοληθεί με τον κορωναϊό κι αυτή τη φορά επιλέγει το γνωστό του γκραφίτι στο Μπρόστολ.

Το “Κορίτσι με το τρυπημένο τύμπανο” -το γκραφίτι του Banksy, το οποίο είναι ένας προφανής φόρος τιμής στον γνωστό πίνακα του Γιοχάνες Βερμέερ «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» και κοσμεί έναν τοίχο του Μπρίστολ -επικαιροποιήθηκε με την προσθήκη της γνωστής πλέον γαλάζιας χειρουργικής μάσκας.

Το συγκεκριμένο έργο γκραφίτι εμφανίστηκε σε ένα κτίριο στην γενέτειρα του καλλιτέχνη το 2014.

Δεν είναι γνωστό αν ο ίδιος ο καλλιτέχνης, η ταυτότητα του οποίου αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, η κάποιος άλλος τοποθέτησε την υφασμάτινη μάσκα πάνω στο πρόσωπο του κοριτσιού.

Η νέα αυτή εκδοχή πάντως δεν εμφανίστηκε στη σελίδα του Banksy στο Instagram, όπου συνηθίζει να ανεβάζει φωτογραφίες των έργων του.

Η πανδημία της COVID-19 έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση για τον καλλιτέχνη.

Την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος παρουσίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια σκηνή με τα χαρακτηριστικά μαύρα ποντίκια του από στένσιλ να τρέχουν πανικόβλητα μέσα στο μπάνιο του, αντί στον δρόμο, μια έμμεση αναφορά στις επίσημες οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης να παραμένουν οι πολίτες μέσα στα σπίτια τους.

“Η σύζυγός μου ενοχλείται πολύ όταν εργάζομαι από το σπίτι”, σχολίασε ο καλλιτέχνης δίπλα στις φωτογραφίες.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

127,9 εκατ. $ συγκέντρωσε το «One World: Together At Home» και ανεβαίνει σε πλατφόρμες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal