Κρούσματα κορωναϊού σε δύο υπεραγορές και μια μονάδα Πολυκλινικής στην Κύπρο

File Photo: Εξωτερική άποψη από το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. ΚΥΠΕ




Στην κάβα της υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Ακρόπολη και την αποθήκη της υπεραγοράς SPAR στη Λάρνακα, όπως επίσης και στην εξειδικευμένη νοσηλευτική μονάδα εργαστηριακών απεικονίσεων Πολυκλινικής Λευκωσίας εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας με βάση το σχετικό διάταγμα για τη δημοσιοποίηση των χώρων εντοπισμού των κρουσμάτων για σκοπούς δημόσιας υγείας.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι η υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ παραμένει σήμερα κλειστή στη βάση πρόνοιας του Διατάγματος για μη λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων την Κυριακή και σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, η διεύθυνση της επιχείρησης έχει απομακρύνει το άτομο που εντοπίστηκε θετικό στον ιό, καθώς και τα άτομα που δόθηκαν ως στενές επαφές. Επίσης, έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες για απολύμανση του χώρου και δόθηκε έγκριση ώστε η επιχείρηση να επαναλειτουργήσει αύριο.

Σε ότι αφορά την υπεραγορά SPAR στη Λάρνακα, που παραμένει κι αυτή σήμερα κλειστή με βάση το προαναφερόμενο διάταγμα, η διεύθυνση του υποστατικού έχει απομακρύνει το άτομο που βρέθηκε θετικό στο ιό, καθώς και τα άτομα που δόθηκαν ως στενές επαφές, ενώ θα προχωρήσει εντός της ημέρας σε απολύμανση της επιχείρησης.

Για την εξειδικευμένη νοσηλευτική μονάδα εργαστηριακών απεικονίσεων της Πολυκλινικής Λευκωσίας, αναφέρεται ότι η διεύθυνση έχει ήδη ενημερωθεί από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για τον εντοπισμό κρούσματος και έχει εκδοθεί διάταγμα για αναστολή του Ακτινολογικού Τμήματος, απομάκρυνση του επηρεαζόμενου προσωπικού και απολύμανση όπως προνοείται στα σχετικά Διατάγματα.

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Τη Δευτέρα οριστική πρόταση επανεκκίνησης οικονομίας και χαλάρωση μέτρων στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: