Ήξεις αφήξεις από το Τόκιο για την πιθανή κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

Σήμερα θα γίνει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και ειδικών για να εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση. Στη φωτογραφία ο ιάπωνας πρωθυπουργός φορώνατς μάσκα μιλά στο Τόκιο στις ¼ για την οικονομία, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές στη χώρα του για την πιθαή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL




Η Ιαπωνία συνεχίζει να βρίσκεται στα πρόθυρα της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης και της λήψης αυστηρότερων μέτρων καθώς η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζεται στη χώρα, τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.

Το να ελεγχθεί η εξάπλωση παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, που είναι έτοιμη να πράξει «ό,τι χρειάζεται» για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στην οικονομία, πρόσθεσε ο Σούγκα, καθώς έρευνα κατέγραψε πως το κλίμα στις τάξεις των επικεφαλής των ιαπωνικών βιομηχανιών επιδεινώνεται θεαματικά εξαιτίας της πανδημίας.

Απεναντίας, ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα να επιβληθεί περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών στο Τόκιο ή άλλες μεγάλες πόλεις.

Ο Νισιμούρα πρόσθεσε ακόμη ότι αργότερα σήμερα θα γίνει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και ειδικών για να εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

“Ελέγχεται” η κατάσταση και στο Μεξικό: Συνολικά 29 θάνατοι και 1.215 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: