“Ελέγχεται” η κατάσταση και στο Μεξικό: Συνολικά 29 θάνατοι και 1.215 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν πια στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της Πόλης του Μεξικού. EPA, Jorge Nunez
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ένας ακόμη άνθρωπος υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, με τον συνολικό απολογισμό της επιδημίας να ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 29 θύματα.

Ακόμη, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι άλλοι 121 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον επισήμως σε 1.215, από 1.094 μια ημέρα νωρίτερα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρώτος θάνατος στο Ελ Σαλβαδόρ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκε από τις υγειονομικές αρχές χθες Τρίτη, ενημέρωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής Ναγίμπ Μπουκέλε.

Ως χθες το απόγευμα, οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν καταγράψει 32 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία στο Ελ Σαλβαδόρ χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και άλλα μέσα αντιμετώπισης ταραχών για να διαλύσει πλήθη πολιτών που σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από τις αρχές ώστε να τα βγάλουν πέρα εν μέσω του περιορισμού των πολιτών κατ’ οίκον. Η κυβέρνηση του Μπουκέλε επικρίθηκε για τον τρόπο που επέλεξε να διανείμει την οικονομική βοήθεια, αφού έσπασε η καραντίνα που έχει επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19.

Η κυβέρνηση της φτωχής χώρας των επτά εκατομμυρίων κατοίκων υποσχέθηκε ένα βοήθημα 300 δολαρίων σε περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά που βρίσκουν δουλειά μόνο στην παραοικονομία — καθαρίστριες, πλανόδιους πωλητές κ.ά. — και δεν έχουν κανένα δίχτυ ασφαλείας εν μέσω του υποχρεωτικού περιορισμού των πολιτών στο σπίτι από την 21η Μαρτίου για τριάντα ημέρες.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico

Η Αμερική απέναντι σε ασύμμετρη απειλή: 865 θάνατοι μέσα σε μια μέρα, ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal