Οι Κινέζοι μας κοροϊδεύουν: Η Ουχάν αναθεωρεί τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων!

Ερευνητές στο επίμαχο εργστήριο της Ουχάν της Κίνας. EPA, SHEPHERD HOU CHINA OUT




Η πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα αναθεώρησε σήμερα τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων της από τη νόσο του νέου κορονοϊού (COVID-19).

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, έως αργά το βράδυ χθες, Πέμπτη 16 Απριλίου, αναθεωρήθηκε κατά 325 και ανήλθε σε 50.333 και ο αριθμός των θανάτων κατά 1.200 και ανήλθε σε 3.869.

Σε ανακοίνωση, η δημοτική υπηρεσία της Ουχάν για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 αναφέρει ότι οι αναθεωρήσεις έγιναν σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς και την αρχή της ευθύνης για την Ιστορία, τους πολίτες και τους θανόντες.

Ο ΠΟΥ έχει πει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός που προκαλεί την COVID-19 προήλθε από εργαστήριο, λέει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε χθες πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός, που έχει μολύνει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ζιάο Λιζιάν έκανε την παρατήρηση αυτή απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες ότι ο κορονοϊός δημιουργήθηκε σε ένα εργαστήριο στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η επιδημία στα τέλη του 2019.

Ο Ζιάο είπε τους δημοσιογράφους κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο πως οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «έχουν πει πολλές φορές πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νέος κορονοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν και κατά πόσον ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας, και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποστήριξε πως το Πεκίνο «πρέπει να μιλήσει ανοικτά» για το τι γνωρίζει.

Ο Ζιάο δεν αναφέρθηκε απευθείας στα σχόλια του Τραμπ.

Πληροφορίες από Xinhua-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σανγκάη, China

“Ξεφεύγει” επικίνδυνα ο κορωναϊός στην Τουρκία: 125 νεκροί και 4,801 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: