Η Ιταλία ζήτησε βοήθεια για SAR: Άμεση εντολή Α’ ΓΕΕΘΑ για απογείωση Sikorsky του ΠΝ

Με το πρώτο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αυτό της εικόνας θα ενταχθεί στη δύναμη που διεξάγει έρευνα και διάσωση στο FIR Ρώμης για τον εντοπισμό των συνγτριμιών του μοιραίου ελικοπτέρου του Καναδά. Πηγή: Hellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΆΖ HELLAS JOURNAL

Ένα S-70 Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού ήδη αυτή την ώρα ετοιμάζεται στο Κοτρώνι για την απογείωσή του με το πρώτο φως της ημέρας.

To ελικόπτερο, θα λάβει μέρος στην επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στο FIR Ρώμης. Το S-70 θ’ ανεφοδιαστεί σε αεροδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας και θα συνεχίσει την πορεία του περίπου 23 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς που σημειώθηκε η σφοδρή πρόσκρουση του Aegean King Sikorsky του Καναδικού ναυτικού.

Πριν λίγη ώρα η Ιταλία ζήτησε επισήμως τη συνδρομή της χώρας μας που είναι και ιδιαίτερα έμπειρη σε θέματα έρευνας και διάσωσης. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενέκρινε αμέσως το αίτημα κι έκανε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τις Ιταλικές αρχές.

Το Ελληνικό ελικόπτερο θα τεθεί κάτω από τον συντονισμό του Ιταλού κυβερνήτη που είναι ο επιχειρησιακός επικεφαλής (ON-SCENE COMMANDER) ο οποίος ορίστηκε από τις Ιταλικές αρχές, για όσο διαρκέσει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Κοντά στην Καναδική φρεγάτα της Νατοϊκής Δύναμης SNMG-2, πλέουν η Ιταλική και μια Τουρκική φρεγάτα που ανήκουν στη δύναμη.

Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ αγνοείται στη θάλασσα της Κεφαλονιάς, μετέδωσε το OPEN: Νεκρό ένα από 6 μέλη του πληρώματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: