Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ κατέπεσε στη θάλασσα της Κεφαλονιάς, βρέθηκαν τα συντρίμμια του: Νεκρό ένα από 6 μέλη του πληρώματος

FILE PHOTO: Καναδικό ελικόπτερο Sikorsky CH-124 Sea King. Φωτογραφία via Photo : Sgt Frank Hudec, Caméra de combat des Forces canadiennes




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Νεκρό εντοπίστηκε κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού καναλιού OPEN TV, το ένα από τα έξι μέλη του ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ, που χάθηκε από τα ραντάρ στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η άτρακτος του ελικοπτέρου εντοπίστηκε 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, εντός του FIR της Ρώμης.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο κατά πληροφορίες άνηκε στη δύναμη μίας καναδέζικης φρεγάτας, η οποία είναι μέλος της Νατοοικής δύναμης που περιπολεί στη Νότια Μεσόγειο.

Να σημειωθεί ότι σε επιφυλακή βρίσκεται ελληνικό ελικόπτερο με σκοπό να συνδράμει στις έρευνες εντοπισμού.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες: Νατοϊκό ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH-124 Sea King, κατέπεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, δυτικά της Κεφαλονιάς.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε εντός του FIR της Ρώμης και μέχρι στιγμής οι αρμόδιες ιταλικές αρχές, που έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του, δεν έχουν ζητήσει καμία βοήθεια συνδρομής από την Ελλάδα, η οποία πάντως είναι έτοιμη να συνδράμει αν και όποτε αυτό της ζητηθεί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Aγνοείται ελικόπτερο του ΝΑΤΟ ανοιχτά της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι OPEN TV. Την είδηση μετέδωσε ο δημοσιογράφος Χρήστος Τσιγουρής.

Το ελικόπτερο έχει χαθεί από τα ραντάρ και τώρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, μετέδωσε ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα πάντα με το OPEN, στο ελικόπτερο επέβαιναν από τρία έως έξι άτομα που αγνοούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, έχει πέσει στη θάλασσα στρατιωτικό ελικόπτερο του Καναδά, που είχε απογειωθεί από καναδική φρεγάτα, δυτικά της Κεφαλονιάς και έξω από το FIR Αθηνών.

Kοντά βρίσκονται μία φρεγάτα της Ιταλίας και μία φρεγάτα της Τουρκίας.

Ο αριθμός των υπερπτήσεων ανεβαίνει μέρα με τη μέρα: Τα “μπλε φτερά” απαντούν στα τουρκικά μαχητικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: