Γερμανική εφημερίδα ξαφνικά βλέπει …πρόβλημα: Ο Έλληνας ανταποκριτής ομιλεί για το “ελληνικό παραμύθι” χωρίς στοιχεία…

Καταναλωτής φορώντας μάσκα προστασίας αγοράζει λαχανικά σε παντοπωλείο του ιστορικού κέντρου, Αθήνα Τετάρτη 29 Απριλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Ρεπορτάζ, μέσω ανταπόκρισης από την Αθήνα βρίσκεται αναρτημένο στην συνδρομητική ιστοσελίδα της εφημερίδας Nordwest-Zeitung (Plus), (κείμενο του κ. Ferry Batzoglou) [που ανήκει στον όμιλο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Funke].

Φέρει τίτλο «Ένα θαύμα του κορωνοϊού, που δεν υπάρχει – Πώς η Ελλάδα θέλει να σώσει τον τουρισμό με παραποιημένες στατιστικές».

Στο υπότιτλο αναφέρει: «Ειδικά η Ελλάδα λάμπει με μια στατιστική για τον κορωνοϊό που περιέχει εντυπωσιακά χαμηλά νούμερά κρουσμάτων και θανάτων. Πίσω από το ελληνικό παραμύθι υποκρύπτεται ωμός υπολογισμός. Αλλά αυτό κρύβει κινδύνους – κι όχι μόνο για ανήθικα δελεασμένους τουρίστες».

  • Στην ουσία ο Έλληνας ανταποκριτής υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ψεύδεται για τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων, αλλά στο ρεπορτάζ δεν αποδεικνύεται αυτό με στοιχεία. Είναι ένα κακό κείμενο για την Ελλάδα και ο αναγνώστης εύκολα διακρίνει μία εμπάθεια από την πλευρά του ανταποκριτή.

Δημοσιεύουμε το κείμενο για την ενημέρωση των αναγνωστών μας:

Αναφέρει τα εξής:

Μόνον 134 θανάτους από τον κορωνοϊό μετρά η Ελλάδα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, λίγο παραπάνω από 2.500 κρούσματα έχουν αναφερθεί. Πάρα πολύ λίγα. Φαίνεται σχεδόν σαν ο εξαιρετικά μεταδοτικός κορωνοϊός, αυτός ο αόρατος, ύπουλος δολοφόνος που κρατά δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε αγωνία, να έχει κάνει μια μεγάλη παράκαμψη γύρω από τη μικρή χώρα με τη μεγάλη ιστορία.

Για άλλη μια φορά ο κόσμος μαθαίνει από τη σοφία των Ελλήνων, λένε με δέος παρατηρητές ευρισκόμενοι μακριά από την Ελλάδα. Το αφήγημα αναφέρει: Οι κυβερνώντες στην Αθήνα αντέδρασαν στην παγκόσμια πανδημία σε στενή συνεργασία με εξαιρετικούς ντόπιους λοιμωξιολόγους, ανοσολόγους και άλλους απογόνους του Ιπποκράτη και γρήγορα και αποφασιστικά. Και -για δες- οι διαβόητα απείθαρχοι Έλληνες αυτή τη φορά μάλιστα πειθάρχησαν!

Γι’ αυτό και η Ελλάδα θρηνεί πολύ λιγότερους νεκρούς και αρρώστους από τον κορωνοϊό σε σύγκριση με τον πληθυσμό της. Οι Έλληνες αποτελούν πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο που μαστίζεται από τον κορωνοϊό. Επιτέλους και πάλι. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Drosten (σσ: Γερμανός καθηγητής Λοιμωξιολογίας) της Ελλάδας, ο οποίος ανακοινώνει στην τηλεόραση κάθε βράδυ, ενώπιον ενός κοινού εκατομμυρίων ανθρώπων, τα ανανεωμένα στατιστικά στοιχεία για τον κορωνοϊό με την ευχάριστα απαλή, πατρική του φωνή, έχει αναδειχθεί εδώ στον πιο δημοφιλή Έλληνα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την άλλη πλευρά, ένας κατ’ ομολογίαν οικονομικά φιλελεύθερος πολιτικός που εκδίωξε τον αριστερό προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα από το αξίωμά του στις αρχές Ιουλίου, συνεχίζει να αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις του στις δημοσκοπήσεις. Αν σήμερα διεξάγονταν εκλογές στην Ελλάδα, η συντηρητική Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη θα γιόρταζε μία θριαμβευτική νίκη. Και αυτό λόγω των όμορφων ελληνικών στατιστικών για τον κορωνοϊό.

Μόνο που οι αριθμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: Μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, οι αρχές είχαν πραγματοποιήσει συνολικά 64.608 εργαστηριακούς ελέγχους. Αυτό αντιστοιχεί σε κατά μέσο όρο 1.000 ελέγχους ανά ημέρα. Πρόκειται για γελοία μικρό αριθμό.

Είναι επίσης άγνωστο πόσοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν πολλές φορές σε μεμονωμένα άτομα. Η Ελλάδα είναι μια έρημος ελέγχων όσον αφορά τον κορωνοϊό. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και η παρέα τους ενεργούν σύμφωνα με το απλό σύνθημα: «Κανένας έλεγχος, κανένα κρούσμα κορωνοϊού».

Κορυφαίοι Έλληνες λοιμωξιολόγοι εξηγούν με κάθε σοβαρότητα αυτόν τον παραλογισμό λέγοντας ότι και οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι αναξιόπιστες – και ως εκ τούτου άσκοπες. Παρενέργεια: Η διαχρονικά άφραγκη Ελλάδα εξοικονομεί χρήματα.

Επιπλέον, υπολογίζονται ως θάνατοι από τον κορωνοϊό μόνο οι θάνατοι προσώπων που εισήχθησαν στα 17 νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο, τα οποία προορίζονται για τη θεραπεία αποδεδειγμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και τελικά απεβίωσαν εκεί. Όποιος πεθάνει αλλού δεν ελέγχεται μετά τον θάνατό του για κορωνοϊό -και δεν εμφανίζεται στην ελληνική στατιστική για τον κορωνοϊό.

Ούτως ή άλλως, οι ύποπτες περιπτώσεις δεν συνυπολογίζονται στις στατιστικές για τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί, ακόμη και στο κατάπληκτο εξωτερικό, τους υποδειγματικούς αριθμούς για τον κορωνοϊό με μια στρατηγική Δημοσίων Σχέσεων που μηχανεύθηκε για αυτοπροώθηση.

Όποιος πιστεύει ότι οι Έλληνες τηρούν υπάκουα τους περιορισμούς στη μάχη κατά της πανδημίας κάνει μεγάλο λάθος. Οι δρόμοι, τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία δεν είναι απλά γεμάτα, αλλά υπάρχει συνωστισμός. Η απόσταση ασφαλείας τηρείται ελάχιστα και πολύ λίγοι φορούν μάσκα για το στόμα και τη μύτη.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο αριθμός των μη αναφερόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερος απ’ ό,τι σε χώρες που είναι πιο πρόθυμες να πραγματοποιήσουν ελέγχους. Πρόσφατα, τρία άτομα που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό πέθαναν σε δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα. Δεκάδες ασθενείς εξετάστηκαν θετικά για τον κορωνοϊό, και μάλιστα εκ των υστέρων.

Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το παραμύθι για τον κορωνοϊό όχι μόνο για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς. Η προσκείμενη στην κυβέρνηση έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα Καθημερινή είχε τίτλο την Κυριακή: «Η επιτυχία στην πανδημία, ευκαιρία για την Ελλάδα. Πώς θέλει η Ελλάδα να προσελκύσει τουρίστες».

Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό διακοπών για ξένους τουρίστες στην εποχή του κορωνοϊού. Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Οικονομίας Άδωνις Γεωργιάδης καυχιέται ανοιχτά ότι η Ελλάδα θα είναι «ο μεγάλος νικητής της κρίσης στη φετινή ταξιδιωτική περίοδο».

Η αμφίβολης εγκυρότητας ερμηνεία του Γεωργιάδη: Δεδομένου ότι η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Τουρκία με τα πολύ υψηλότερα κρούσματα κορωνοϊού αποκλείονται για τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς, τους Ελβετούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς, οι εκατομμύρια πεινασμένοι για ήλιο Βορειοευρωπαίοι θα κατευθυνθούν στην επισήμως σχεδόν απαλλαγμένη από τον ιό και κατά συνέπεια μόνη επιλογή τους στη Μεσόγειο Ελλάδα.

Είναι γεγονός καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο από τον τουρισμό, όσο η Ελλάδα. Εάν οι παραθεριστές από τη Γερμανία απόσχουν, αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της Ελλάδας.

Μόνον σταδιακά κατάφερε η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Μετά την κρίση ακολουθεί η επόμενη κρίση. Αυτό είναι μια πικρή οπισθοδρόμηση για την Ελλάδα, τον βασιλιά του χρέους στην Ευρώπη.

Με το ελληνικό παραμύθι για τον υποτιθέμενο θρίαμβο στη μάχη κατά του κορωνοϊού, οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα θέλουν προφανώς να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί. Προφανώς δεν ενδιαφέρονται καθόλου αν αυτό είναι αναξιοπρεπές, ιδίως για τους εύπιστους και ανίδεους παραθεριστές.

ΠΗΓΗ: Wie Griechenland mit frisierten Statistiken den Tourismus retten will

139 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωναϊό: Ένας θάνατος σε 24 ώρες, 10 νέα κρούσματα, 2.576 συνολικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: