Η Αμερική απέναντι σε ασύμμετρη απειλή: 865 θάνατοι μέσα σε μια μέρα, ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο

Οι νεκροί μεταφέρονται σε φορτηγά-υγεία μέχρι να παραλάβουν τις σορούς οι δικοί τους. EPA, JUSTIN LANE




Ο απολογισμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, γίνεται ολοένα βαρύτερος στις ΗΠΑ, καθώς 865 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η επιτάχυνση των θανάτων αυξάνει σε 3.873 τον απολογισμό των ασθενών που υπέκυψαν αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει τη χώρα αυτή. Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφονται μακράν τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο: ανέρχονται πλέον σε 188.172, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 24.743 μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Πάντως το θλιβερό ρεκόρ του υψηλότερου αριθμού θανάτων εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 σε ένα 24ωρο σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη καταγράφηκε την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε σήμερα ότι απαιτεί “αυτή τη στιγμή” μια απάντηση για το αίτημα προς τον Λευκό Οίκο που δεν εκπληρώθηκε για 1.000 νοσοκόμες, 150 γιατρούς και 300 θεραπευτές για ασθενείς με προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι από χθες 900 κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές της πόλης λόγω των ανησυχιών για την επιδημία του κορονοϊού. Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είπε ακόμη ότι όλες οι κατασκευές που είναι “μη αναγκαίες ή μη επείγουσας ανάγκης πρέπει να σταματήσουν από αυτή τη στιγμή”.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή στον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πόλης να διερευνήσει την απόλυση ενός εργαζομένου στην αποθήκη της Amazon ο οποίος συμμετείχε σε αποχή.

Τη Δευτέρα, 15 εργαζόμενοι σε αυτή την αποθήκη στο Στέιτεν Άϊλαντ, στη Νέα Υόρκη έφυγαν από τη δουλειά μετά τις πληροφορίες για κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των μελών του προσωπικού στις εγκαταστάσεις αυτές.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Πολύ σκληρή προειδοποίηση του προέδρου Τραμπ: Έχουμε μπροστά μας “πολύ, πολύ οδυνηρές δύο εβδομάδες”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: