Χιλιάδες οι νεκροί, αλλά ποιος νοιάζεται στο Λευκό Οίκο; Ο Τραμπ θύμωσε διότι η Κίνα γνώριζε και δεν το μαρτύρησε…

Όχι, δεν κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αναχωρεί από την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου για το Όβαλ Όφις. EPA, Chris Kleponis / POOL




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Αμερική συνεχίζει να σπάει αρνητικά ρεκόρ. Και στα κρούσματα, και στους θανάτους. Αναμενόμενο, θα πείτε και θα έχετε δίκιο… Είναι μεγάλη χώρα και η κυβέρνηση του κ. Ντόναλντ Τραμπ δεν πήρε μέτρα νωρίς, ως όφειλε.

Και όσο και να προσπαθεί να αποδείξει ότι όλοι είμαστε …ελέφαντες, η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Η καθημερινή καταμέτρηση του αριθμού των νεκρών, και η ανακοίνωση των θανάτων στις 8.30 κάθε βράδυ (ώρα Ουάσιγκτον) είναι μία καταθλιπτική και ψυχοφθόρα διαδικασία. Διότι κάποιοι έχουν στενούς συγγενείς σ’ αυτόν τον μαύρο κατάλογο, και φίλους αγαπημένους…

Αν ήταν στο χέρι του Αμερικανού προέδρου, ίσως να μην έπαιρνε μέτρα και να χειριζόταν τη λαίλαπα του κορωναϊού όπως μία συνηθισμένη γρίπη!

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς οι θάνατοι έφτασαν χθες τις 33.101 χιλιάδες. Σύμφωνα με άλλες μετρήσεις οι νεκροί ξεπέρασαν τις 34 χιλιάδες (34,562 συγκεκριμένα).

  • Ο απολογισμός χθες ήταν βαρύς και εξαιρετικά πικρός, καθώς χάνονται άδικα τόσοι άνθρωποι. Είχαμε χθες 4.491 επιπλέον θανάτους σε 24 ώρες. Είναι θλιβερό. Και είναι πιο θλιβερό όταν βλέπεις τον κ. Τραμπ να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επανεκκινήσει, όπως λέει, την οικονομία, σε μία στιγμή κατά την οποία οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Εκφράζονται φόβοι σήμερα για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των θανάτων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί. Τα κρούσματα έφτασαν τις 671,151 χιλιάδες.

Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος Τραμπ υποστηρίζει ότι η Αμερική έφτασε στην κορύφωση των μολύνσεων, κάτι που δεν δείχνουν οι αριθμοί. Τα νούμερα είναι καταθλιπτικά. Και οι προβλέψεις άσχημες. Αν χάνονται τόσοι άνθρωποι καθημερινά, στο τέλος του μήνα θα φτάσουμε στις 90 χιλιάδες θύματα.

Βεβαίως, «βλέπει» κορύφωση στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου του, που αποδείχθηκε αναιμικό, για επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι την 1η Μαίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει αυτό το στόχο και οι χθεσινές εξελίξεις τον διέψευσαν, καθώς υποχώρησε αφήνοντας τους κυβερνήτες των πολιτειών να αναλάβουν την ευθύνη να «ανοίξει» η χώρα και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ως απάντηση στον κ. Τραμπ, η δήμαρχος της Ουάσιγκτον και οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνιας ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 15 Μαίου και να φοράνε όλοι μάσκες. Αυτή είναι υπεύθυνη στάση…

Απ’ εκεί και πέρα το θέμα της ημέρας είναι εάν ο κορωναϊός προήλθε από ένα εργαστήριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας, όπως υπονοούν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ή αν ήταν ένα φυσικό γεγονός.

Έχουμε τη δήλωση του κ. Τραμπ ότι η Αμερική προσπαθεί να εξακριβώσει τι συνέβη σε συνδυασμό με τις ανταποκρίσεις των μέσων ενημέρωσης, όπως του Fox, το οποίο βεβαίως δεν υποστηρίζει ότι κατασκευάστηκε ο ιός για να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο.

Τα φιλικά προς τον κ. Τραμπ μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν πραγματοποιήθηκαν πειράματα με ιούς, και ειδικά με τις νυχτερίδες.

  • Ισχυρίζονται ότι επειδή τα μέτρα ασφαλείας ήταν χαλαρά, κάποιος μολύνθηκε, πήγε στην κοντινή αγορά τροφίμων και απ’ εκεί και πέρα είχαμε την διασπορά του ιού στην Ουχάν και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, αποδεικνύεται υποτίθεται ότι έγιναν πειράματα για τον συγκεκριμένο ιό, στο συγκεκριμένο εργαστήριο.

Αυτή η ιστορία εξυπηρετεί, πάντως, τον πρόεδρο Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών. Στην προσπάθειά του να δείξει ότι δεν έχει ευθύνες, η άθλια στάση της Κίνας, που δεν ενημέρωσε καμία χώρα και κανένα οργανισμό, και τα λάθη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βολεύουν το αφήγημά του.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει ζωή στον ισχυρισμό ότι ο ιός μπορεί να κατασκευάστηκε σε εργαστήριο της Ουχάν.

Είπε ότι είναι ενήμερος για τα δημοσιεύματα και τόνισε ότι η κυβέρνηση του εξετάζει πολύ διεξοδικά αυτή τη φρικιαστική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε το θέμα με τον πρόεδρο της Κίνας, σε πρόσφατη συνομιλία τους. Ο ίδιος είπε ότι δεν θέλει να μιλήσει για το τι συζήτησε με τον Κινέζο ηγέτη για το συγκεκριμένο εργαστήριο. Απλά δεν θέλω να το θίξω, θα ήταν ανάρμοστο αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Τραμπ αφήνοντας να αιωρείται στον αέρα η κατηγορία.

Αμέσως μετά τον κ. Τραμπ ακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος ζήτησε από το Πεκίνο να πει την αλήθεια και να εξηγήσει «πώς ακριβώς εξαπλώθηκε αυτός ο ιός».

«Η κινεζική κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τι έχει γίνει», είπε ο κ. Πομπέο, ο οποίος σημείωσε ότι η κινεζική ηγεσία γνώριζε και για 6 μέρες δεν ενημέρωσε απολύτως κανένα.

  • Σίγουρα, η Κίνα έχει τεράστιες ευθύνες. Και όταν απαλλαγούμε από τον κορωναϊό πρέπει με κάποιο τρόπο να πληρώσει. Ακόμα και αν δεν κατασκεύασε τον ιό επί τούτου -μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία- έσφαλλε αποφασίζοντας να μην ενημερώσει καμία χώρα και κανένα οργανισμό. Στο θέμα της Κίνας, όσοι ασκούν κριτική, έχουν δίκιο. Ο κ. Τραμπ, αφού ύμνησε το Πεκίνο, τώρα βρήκε ένα «εχθρό» από τον …ουρανό για να πουλήσει το νέο αφήγημά του στους οπαδούς του.

Όσον αφορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν έδρασε με στόχο να προστατεύσει τους πολίτες σε όλο τον πλανήτη. Οι αξιωματούχοι είχαν έγνοια να καλύψουν την Κίνα, η κυβέρνηση της οποίας έχει κλείσει 1,5 δις. ανθρώπους σε μία χώρα-φυλακή…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τραμπ «μπορεί να τρελάνει άνθρωπο», και να πουλήσει γάιδαρο για …μοσχάρι!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: