Αρκετά με μερικά κανάλια: Μέσω των τουρκικών σειρών ο Ερντογάν περνά την προπαγάνδα του στον ελληνικό λαό…

File Photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε μία εκ των τηλεδιασκέψεων που έλαβε μέρος με υπουργούς του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Σημειώνω από την αρχή του κειμένου ότι όσα γράφω παρακάτω θα τα επαναλάμβανα -και θα διαμαρτυρόμουν το ίδιο ισχυρά- εάν το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζομαι αποφάσιζε να φιλοξενήσει τουρκική τηλεοπτική σειρά, μέσω της οποίας ασκείται άμεσα ή έμμεσα τουρκική προπαγάνδα.

Και διευκρινίζω από την αρχή ότι το θέμα δεν αφορά «εθνικιστικούς παροξυσμούς» που διάβασα σε ιστοσελίδες και μπλοκς, αλλά στο σοβαρότατο ζήτημα τουρκικής διείσδυσης μέσω αυτών των αμφιλεγόμενων τουρκικών σειρών. Οι εθνικιστές, συνήθως ψεκασμένοι, λένε κάθε φορά τα δικά τους. Και επειδή τα λένε αυτοί, αμέσως τα διαγράφουμε και δεν δίνουμε σημασία. Και δεν λέω ότι δεν κάνουμε καλά…

  • Τούτη τη φορά οι ισχυρές αντιδράσεις έρχονται από σοβαρούς ανθρώπους. Και αυτή την πραγματικότητα πρέπει να τη λάβουν υπόψη τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Ελληνικό κανάλι επέλεξε να μεταδώσει ένα από τα τελευταία σήριαλ που έκανε εξαγωγή η τουρκική βιομηχανία κινηματογράφου με τη συνδρομή πάντα της τουρκικής κυβέρνησης. Δεν πρόκειται για αποκάλυψη, ότι η τουρκική κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις σειρές αυτές.

Έχει δημοσιευθεί σε σοβαρά μέσα ενημέρωσης, ότι από την ανάληψη της εξουσίας από τους ισλαμιστές του Ταγίπ Ερντογάν έχει αναπτυχθεί μία βιομηχανία τηλεοπτικών σειρών και ταινιών για εξαγωγή στον αραβικό κόσμο, στις ασιατικές πρώην κομμουνιστικές χώρες αλλά και στην Ευρώπη.

Οι πρώτοι εκ των Ευρωπαίων που «τσίμπησαν» ήταν οι Έλληνες. Δεν έχω στοιχεία αυτή τη στιγμή αν μεταδίδονται οι σειρές αυτές σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Πιθανώς να συμβαίνει. Αλλά εμάς μας ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ελληνικά κανάλια.

Δυστυχώς λίγο-πολύ, όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, εκτός λαμπρών εξαιρέσεων, φιλοξένησαν την τουρκική προπαγάνδα κατά καιρούς. Μία εποχή είχαν καταστεί μόδα αυτές οι σειρές, οι οποίες ξεπερνούσαν σε τηλεθέαση και τα επιτυχημένα σήριαλ του Μέγκα.

  • Αξίζει εδώ να επαναλάβω ότι δεν είναι πια μυστικό και ας μη το κρύβουν. Οι τουρκικές σειρές δεν είναι ακριβές. Και ο λόγος είναι επειδή τις επιχορηγεί το τουρκικό κράτος, η ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν.

Για τον πρόεδρο της Τουρκίας οι σειρές αυτές είναι όχημα προπαγάνδας για τη μεγάλη Τουρκία. Αν βγουν και χρήματα, καλώς… Αν δεν βγουν, σημασία έχει να γίνει η δουλειά… Να περάσει στον ελληνικό λαό η τουρκική προπαγάνδα.

Είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι ειδικά αυτή τη στιγμή ελληνικό κανάλι επιλέγει να παρουσιάσει συγκεκριμένη τουρκική σειρά.

Και η ειδική στιγμή αφορά την απόπειρα εισβολής της Τουρκίας στον Έβρο μέσω αμφιλεγόμενων, όπως αποδείχθηκε, μεταναστών, τις καθημερινές προκλήσεις και απειλές στον αέρα και τη θάλασσα του Αιγαίου από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία, και βεβαίως τη νέα εισβολή του «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι συνθήκες είναι τέτοιες, που το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς είναι ένα ελληνικό κανάλι εθνικής εμβέλειας να αποφασίζει να μεταδώσει τουρκικό σήριαλ, βασικά επειδή είναι φθηνό στην τηλεοπτική αγορά. Και με τον τρόπο αυτό να μεταφέρει στην Ελλάδα την τουρκική προπαγάνδα μέσα από κάθε μελόδραμα που κατασκευάζουν οι άνθρωποι του Ερντογάν για να προωθήσουν τους τουρκικούς θεσμούς.

  • Για να υπάρχουν αυτές οι σοβαρές σε εθνικής εμβέλειας κανάλια, ευθύνονται και οι τηλεθεατές, αλλά πάνω απ’ όλα οι διαφημιστές. Δεν πρόκειται για θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά για ζήτημα εθνικό και ελπίζω ότι το συγκεκριμένο κανάλι επιτέλους θα το αντιληφθεί.

Δεν είναι η εποχή να αφήνεται ανενόχλητη να μπαίνει στα ελληνικά σπίτια η τουρκική προπαγάνδα, μέσω ενός σαχλού, έστω, μελοδράματος, όπου πάντα «νικά» ο ατρόμητος Τούρκος…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Τα αδιέξοδα απέναντι στην παραβατική Τουρκία: Αθήνα και Λευκωσία βλέπουν τα …γεωτρύπανα να περνούν!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: