Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Τουρκία: Kρούσματα βίας στα αστικά κέντρα εξαιτίας του lockdown

File photo: Σύγκρουση με τους δημάρχους Κωνσταντινούπολης και Αγκυρας για τον Ερντογάν, απ’ αφορμή την πανδημία του κορωναϊού. EPA, ERDEM SAHIN




Η εξάπλωση του κορωναϊού, ο απότομη αύξηση του αριθμού των νεκρών και των κρουσμάτων σε συνδυασμό μα το απότομο lockdown στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, φαίνεται πως αιφνιδίασε τις αρχές οι οποίες φέρεται να αδυνατούν τα διαχειριστούν την κατάσταση.

Η απαγόρευση κυκλοφορία για 48 ώρες, σε 31 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένου της Κωνσταντινούπολης και την Άγκυρας επέφερε πανικό στους πολίτες των εν λόγω περιοχών, οι οποίοι έσπευσαν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές με φυσικό επακόλουθο τον εκνευρισμό που οδήγησε σε σκηνές πανικού με φαινόμενα συμπλοκών σε σούπερ μάρκετ, φούρνους και γενικά καταστήματα προμήθειας αγαθών πρώτης ανάγκης.

Οι τοπικές αρχές αδυνατώντας να διαχειριστούν την κατάσταση αρκέσθηκαν στο να κόβουν πρόστιμα ευελπιστώντας ότι αυτό θα δρούσε κατασταλτικά, μάλλον ανεπιτυχώς.

τους 1.101 οι νεκροί, πάνω από 52.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 5.138 μέσα σε διάστημα 24 ωρών και άλλοι 95 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.101, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Τα κρούσματα ανέρχονται στα 52.167.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού στο Twitter, μέχρι σήμερα έχουν ιαθεί 2.965 άνθρωποι (οι 542 το τελευταίο 24ωρο) ενώ διενεργήθηκαν άλλα 33.170 διαγνωστικά τεστ.

Πληροφορίες από:
HELLAS JOURNAL
Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κωνσταντινούπολη, Turkey

Πανικός στην Τουρκία και πυρά Ιμάμογλου για την “απερίσκεπτη” απόφαση Ερντογάν να απαγορεύσει ξαφνικά την κυκλοφορία [videos]

“Καλπάζει” και στην Τουρκία ο κορωναϊός: 1.101 νεκροί, πάνω από 52.000 τα κρούσματα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: