Το πρώτο πρόστιμο “έπεσε” στη Θεσσαλονίκη: Σε γυναίκα που έκανε τζόκινγκ στην παραλία

File Photo: Έπεσε η πρώτη “καμπάνα” στην Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σε μια γυναίκα που βγήκε για τζόκινγκ επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο των 150 ευρώ για παράβαση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, η γυναίκα βγήκε για το πρωινό της τζόκινγκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης ωστόσο σε έλεγχο που της έκαναν αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι δεν έχε μαζί της τα απαραίτητα έγγραφα για την κυκλοφορία.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι είχε έτοιμα τα χαρτιά αλλά τα ξέχασε στο σπίτι. Έτσι οι αστυνομικοί τις επέβαλαν πρόστιμο 150 ευρώ με την ίδια να λέει ότι θα κάνει ένσταση κάτι το οποίο προβλέπεται.

Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η γυναίκα είχε φωτοτυπία του διαβατηρίου της και όχι το πρωτότυπο.

Σημειώνεται ότι χθες, πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας γινόντουσαν έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα ωστόσο καθώς ήταν η πρώτη μέρα δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα, κάτι το οποίο γίνεται από σήμερα.

Συνεχίζονται με ελέγχους σε πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων για δεύτερο εικοσιτετράωρο, σε όλη τη Θεσσαλονίκη, οι έλεγχοι εγγράφων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Μετά τη χθεσινή πρώτη μέρα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, που είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα και η εντολή προς τους αστυνομικούς ήταν να γίνονται συστάσεις, από σήμερα καταλογίζονται και πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης, με το ύψος για κάθε παραβίαση να ανέρχεται σε 150 ευρώ. Ήδη, αστυνομικοί έχουν πάρει θέσεις σε κομβικά σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης (και πέριξ αυτού), όπως σε κεντρικούς δρόμους, στην παραλία, στα διόδια και άλλα σημεία, όπου παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες συγχρωτισμός.

Σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, κατά το πρώτο εικοσιτετράωρο εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι περισσότεροι πολίτες ήταν ενήμεροι και εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα έγγραφα, ενώ αρκετοί που βγήκαν από τα σπίτια τους για προμήθειες τροφίμων ή χρειάστηκε να επισκεφθούν φαρμακείο προτίμησαν να αποστείλουν μήνυμα μέσω των κινητών τους στον πενταψήφιο αριθμό 13033.

Την ίδια ώρα, περιπολικά της αστυνομίας συνεχίζουν τη σχετική καμπάνια ενημέρωσης, μεταδίδοντας με μεγάφωνα το μήνυμα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε δέκα γλώσσες. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε περιοχές όπου συχνάζουν μετανάστες, ενώ προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί και σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Θεσσαλονίκης, όπου η έξοδος επιτρέπεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ράδιο Θεσσαλονίκη

Στείλαμε πάνω από ένα εκατ. sms αλλά 4 στα 10 ήταν λάθος: Συμμόρφωση δείχνουν τα μόλις 33 πρόστιμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: