Στους 149 οι θάνατοι μέσα σε μια μέρα στη Λομβαρδία: Στους 617 οι νεκροί αναφέρουν πηγές

Έρημοι δρόμοι στην Ιταλία. EPA, MOURAD BALTI TOUATI




Σε 617 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια αύξηση 149 θανάτων μέσα σε μια μέρα, (468 χθες), όπως ανέφεραν σήμερα δύο πηγές με πρόσβαση σε στοιχεία.

Μια από τις πηγές τόνισε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην περιφέρεια, που περιλαμβάνει το Μιλάνο, αυξήθηκε κατά 1.489 τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο νέος απολογισμός σε εθνικό επίπεδο θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα. Μέχρι χθες σε όλη την Ιταλία είχαν επιβεβαιωθεί 631 νεκροί.

Στα 1.500 τα κρούσματα σε μια ημέρα

«Σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μόνον στην Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνον στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια [ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ].

238 νέα κρούσματα του Covid-19 στο Κατάρ

Το υπουργείο Υγείας του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα 238 νέα κρούσματα του Covid-19 μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονταν ήδη σε καραντίνα σε ένα κτιριακό συγκρότημα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι νοσούντες, όλοι τους απόδημοι, διέμεναν στο ίδιο κτίριο με τρεις ανθρώπους που είχαν διαγνωστεί με τον ιό την Κυριακή, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 262, ανέφερε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Οι προσβληθέντες «είχαν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους» και επομένως «δεν βρέθηκαν σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό», διευκρίνισε το υπουργείο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Quna.

Στο μεταξύ, το Κουβέιτ αναστέλλει όλες τις εμπορικές πτήσεις από και προς τη χώρα «αρχής γενομένης από την Παρασκευή και μέχρι νεωτέρας», με εξαίρεση τις πτήσεις των μεταγωγικών αεροσκαφών και τις «αφίξεις των Κουβεϊτιανών και των γονιών τους», μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Οι αρχές κήρυξαν τη χώρα, όπου έχουν καταγραφεί 72 κρούσματα, σε επίσημη αργία το διάστημα 12ης Μαρτίου έως 26ης Μαρτίου, μετέδωσε το KUNA, προσθέτοντας ότι οι φορείς που παράσχουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες θα λειτουργούν.

Οι αρχές απαγόρευσαν στους πολίτες να πηγαίνουν σε εστιατόρια, καφετέριες και εμπορικά κέντρα.

Τα λιμάνια της Ινδίας δεν δέχονται ξένα κρουαζιερόπλοια

Από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου η Ινδία απαγορεύει την είσοδο στα λιμάνια της σε όλα τα ξένα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονoϊού, ενώ ένα ευρωπαϊκό κρουαζιερόπλοιο δεν έλαβε άδεια να δέσει το Σάββατο στην Μπανγκαλόρ (νότια).

«Λόγω της απειλής του κορονoϊού, η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε ότι κανένα κρουαζιερόπλοιο, όποιο κι αν είναι το λιμάνι προέλευσής του, δεν μπορεί να κάνει ενδιάμεση στάση στα ινδικά λιμάνια από σήμερα, 9 Μαρτίου, και έως τις 31 Μαρτίου», ανέφερε σε ανακοίνωση το λιμεναρχείο της Μπανγκαλόρ.

Τα κρουαζιερόπλοια θεωρούνται συχνά ως “φυτώρια” του ιού λόγω της εγγύτητας μεταξύ των επιβατών.

Τον περασμένο μήνα, το Diamond Princess είχε τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία, με περισσότερα από 700 κρούσματα εκ των οποίων έξι θανατηφόρα πάνω στο πλοίο.

Η ιταλο-ελβετική εταιρία MSC Croisieres, που διαχειρίζεται το πλοίο MSC Lirica, στο οποίο δεν επιτράπηκε να δέσει το Σάββατο στην Μπανγκαλόρ, ανέφερε πως κανένας άρρωστος δεν βρίσκεται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 2.000 επιβατών και 700 μελών πληρώματος.

«Δεν υπάρχει κανείς πάνω στο πλοίο σε καραντίνα ή υπό οποιοδήποτε άλλο προληπτικό υγειονομικό μέτρο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος, ο Ρόμπιν Ρούτανς.

Η MSC Croisieres, με έδρα την Ελβετία, έχει περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και πουλάει πακέτα για κρουαζιέρες σε 69 χώρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ινδία προσώρας έχει εν μέρει γλιτώσει από την επιδημία του κορονοϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα στα τέλη Δεκεμβρίου. Μέχρι τώρα καταγράφει 60 κρούσματα.

Η χώρα του 1,3 δισεκ. κατοίκων, η δεύτερη πολυπληθέστερη στον κόσμο μετά την Κίνα, με ένα σύστημα υγείας το οποίο έχει ήδη υπερβεί τα όριά του, λαμβάνει ωστ
όσο προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας έξαρσης της ιογενούς πνευμονίας στο έδαφός της.

Οι αρχές προειδοποίησαν να αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις. Πολλές εκδηλώσεις και διασκέψεις έχουν επίσης ακυρωθεί στη χώρα.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP
Ρώμη, Ιταλία, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νέο Δελχί, Ινδία

 

Εκτός κάθε ελέγχου ο κοροναϊός στην Ιταλία: 1.500 κρούσματα σε μια μέρα μόνο στη Λομβαρδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: