Στην Προανακριτική Επιτροπή καταθέτει ο Νίκος Παππάς μετά τις καταγγελίες Μιωνή

FIle Photo: Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Για τις 2:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί στην προανακριτική επιτροπή η εξέταση του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά μετάτους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Χθες, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής γνωμοδότησε ότι μόνο με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής μπορεί να υπάρξει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης από 30 τουλάχιστον βουλευτές, στη συνέχεια αυτή να συζητηθεί και να λάβει απόφαση η Ολομέλεια προκειμένου η υπάρχουσα προκαταρκτική επιτροπή να συμπεριλάβει στο αντικείμενο της και άλλα αδικήματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Επιστημονική Υπηρεσία επισημαίνει, πάντως, ότι «η προκαταρκτική εξέταση περιλαμβάνει τις προανακριτικές πράξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι άλλες». Καταλήγει, ωστόσο, ότι η Ολομέλεια της Βουλής δύναται να αναθέσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην ήδη διενεργούσα προκαταρκτική εξέταση ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, επικαλούμενη «το πνεύμα» του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που «ευνοεί την ανάθεση στο αυτό όργανο συναφών υποθέσεων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

“Αδιαμφισβήτητη στήριξη” της Ελλάδας από τη Δανία: “Απαράδεκτη πίεση” στα σύνορα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal