Συγκίνηση στις Καστανιές: Κάτοικοι χειροκροτούν άντρες των ΜΑΤ και εκείνοι ανταποδίδουν [videos]

File Photo: Αστυνομικές δυνάμεις στο κλειστό τελωνείο στις Καστανιές Έβρου, όπου πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί περιμένοντας να περάσουν στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Την ευγνωμοσύνη τους προς τους άνδρες των ΜΑΤ που μαζί με τον ελληνικό στρατό, φυλάσσουν τα ελληνικά εδάφη, εξέφρασαν οι κάτοικοι των Καστανιών του Έβρου.

Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν κλούβες με άντρες των ΜΑΤ έφτασαν στο χωριό τους, για την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

Μάλιστα, οι άνδρες των ΜΑΤ σταμάτησαν το όχημα τους, κατέβηκαν από αυτό και ανταπέδωσαν.

Οι κάτοικοι στις Καστανιές Έβρου βγήκαν από τα σπίτια, φώναξαν «ευχαριστώ» και χειροκρότησαν τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που άφησαν τις οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με τη πανδημία του κορωνοϊού, και έφτασαν στην περιοχή για να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Υγειονομικό υλικό στους φύλακες των συνόρων από τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης

Υγειονομικό υλικό, 12.500 γάντια και 102 λίτρα αντισηπτικό, συγκέντρωσε και παρέδωσε για τις δυνάμεις αποτροπής στη συνοριογραμμή των Καστανεών, ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, «ως ελάχιστο δείγμα αγάπης και ευγνωμοσύνης για το έργο τους…».

Σημειώνεται πως ο σύλλογος ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1920 με σκοπό να παράσχει βοήθεια στους πρόσφυγες, και τα τελευταία χρόνια το κοινωνικό του έργο έχει εντατικοποιηθεί, καθώς στέκεται «πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο που ασθενεί, που παίνεται, που υποφέρει».

Δείτε τα βίντεο:

Με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ

Μετά τα ψέματα για τους νεκρούς τώρα και fake μετακινήσεις των μεταναστών από τις Καστανιές: Η Άγκυρα ζει σε μια fake πραγματικότητα ενώ την θερίζει ο Κορωναϊός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: