Σε 45 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωναϊού στη Ρωσία: Στα 798 έφτασαν στη Βρετανία

Στα 3.590 τα νέα κρούσματα στην Ιταλία μόλις σε 24 ώρες. EPA,ZOLTAN BALOGH HUNGARY OUT




Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ρωσία αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 11, με αποτέλεσμα να φθάσει συνολικά τα 45, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μεταξύ των 45 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, οι 42 είναι Ρώσοι πολίτες, οι δύο Κινέζοι πολίτες και ένας είναι Ιταλός πολίτης, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι τα 11 νέα κρούσματα είναι άτομα που είχαν επισκεφθεί την Ιταλία, την Γαλλία και την Αυστρία.

Από τα 11 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα 5 καταγράφηκαν στην Μόσχα, ένα κρούσμα στην περιφέρεια της Μόσχας, 3 στην Αγία Πετρούπολη, ένα στην περιοχή του Λένινγκραντ και ένα στην περιοχή της Περμ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την επιδημιολογική έρευνα, οι 11 αυτοί πολίτες, είχαν επισκεφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες την Ιταλία, την Γαλλία και την Αυστρία, ενώ ένας εξ αυτών είχε έρθει σε επαφή με άτομο που είχε νοσήσει νωρίτερα από τον κορονοϊό.

Στην Αγία Πετρούπολη οι αρχές απαγόρευσαν, εξαιτίας του κορονοϊού, την διεξαγωγή διαφόρων εκδηλώσεων μαζικού χαρακτήρα, στις οποίες η συμμετοχή υπερβαίνει τα χίλια άτομα, ενώ αναβάλλονται διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων συνέδρια και φόρουμ, η διεξαγωγή των οποίων μετατίθεται για το φθινόπωρο.

Αύξηση κατά 35% των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία

Τα κρούσματα της επιδημίας στην Βρετανία αυξήθηκαν κατά 35% σε 798 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στις 31 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, 32.771 άνθρωποι έχουν περάσει από ιατρική εξέταση για τον νέο ιό στην χώρα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Με πληροφορίες από Reuters,TASS
Λονδίνο, Βρετανία, Μόσχα, Ρωσία

 

Κόπηκαν τα γέλια… Θετικός στον κορωναϊό ο Μπολσονάρου-Συναντήθηκε με τον Τραμπ το Σαββατοκύριακο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: