Ο πρώτος θάνατος από τον κορωναϊό στην Ελλάδα: 66χρονος συνταξιούχος καθηγητής από την Αμαλιάδα

Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN αλλάζει το πρόγραμμά του για να ενημερώνει γύρω από όλες τις εξελίξεις της διάδοσης του κορωναϊού. Φωτογραφία via OPEN




Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης έφυγε από την ζωή ο 66χρονος συνταξιούχος που αποτέλεσε το ένατο κρούσμα του κορoνοϊού στην Ελλάδα και το πρώτο κρούσμα στην Πάτρας, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι OPEN.

Ο άτυχος συνταξιούχος καθηγητής πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Οπως είναι γνωστό, ο συνταξιούχος καθηγητής από την Αμαλιάδα που συμμετείχε στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους ήταν σε κρίσημη κατάσταση, είχε οργανική ανεπάρκεια και ήταν ζωντανός μόνο από την καρδιά του. Έσβησε και αυτή και έτσι αποτελεί το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετέδωσε το κανάλι.

Tο Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

«Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Παρά τη μάχη γιατρών, των νοσηλευτών και του ίδιου να κρατηθεί ο στη ζωή, ο 66χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στις 3.15 τα ξημερώματα.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονταν 17 ασθενείς, στις κλινικές Οφθαλμολογική και ΩΡΛ που έχουν μετατραπεί σε κλινικές για τη νοσηλεια ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοιό, καθώς και στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Στην τελευταία νοσηλευόταν διασωληνωμένος και ένας 64χρονος από το γκρουπ των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους.

Διασωληνωμένος βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και ένας 53χρονος, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, κι ενώ η διάγνωση του εξελίχθηκε σε ένα μαραθώνιο επισκέψεων σε διάφορες μονάδες υγείας στη Δυτική Μακεδονία και μέχρι να διακομιστεί στο ΑΧΕΠΑ.

Αυτός ο ασθενής αποτελεί ένα χαρακτηριστικό περιστατικό κρούσματος που δεν υπάρχει ταξιδιωτικό ιστορικό ούτε καμία προφανής σχέση με πρόσωπα που έχουν ταξιδέψει σε ενδημικές περιοχές ή έχουν νοσήσει.

Διάγγελμα Μητσοτάκη για κορωναϊό: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, αλλά υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθενός ξεχωριστά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: