Ο κορωναϊός θερίζει τουρκική Στρατοχωροφυλακή και Ε.Δ.: Η Άγκυρα συγκεντρώνει ξανά τους μετανάστες στις Καστανιές για ν’ ασκήσει πίεση στον Έβρο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συσκέπτεται με τους συνεργάτες του. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter, @tcsavunma




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Την ώρα που ο Κορωνοϊός «θερίζει» την γείτονα η οποία άχνα δεν βγάζει γι’ αυτό το σοβαρό θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο, η υποκίνηση μεταναστών που βλέπουμε μπορεί να θεωρηθεί πλέον και ως ένα εν δυνάμει βιολογικό όπλο, εναντίον της Ελλάδος και της Ευρώπης, σημειώνουν ανώτατοι Αξιωματικοί που έχουν κληθεί ν’ αντιμετωπίσουν μαζί με την αστυνομία την ασύμμετρη απειλή στον Έβρο και τα νησιά.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν τους μετανάστες περισσότερο για την αποσταθεροποίηση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων ποντάροντας και εδώ στο λάθος, που όμως δεν ήρθε και ο Έβρος φάνηκε ότι αποτελεί την ασπίδα ουσίας για την Ελλάδα.

Ακόμη κι αν κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων μεταναστών στις Καστανιές νοσούν, ουδείς στην Τουρκία έχει ενδιαφερθεί κυρίως για την τύχη του και όλοι παραμένουν εκεί κάτω από αντίξοες και άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επιδεινώνουν την κατάσταση της υγείας τους, ακόμη κι όσοι είναι προς το παρόν υγιείς.

Όμως δεν είναι λίγα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις αρχές ασφαλείας, για την υπάρχουσα κατάσταση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος που είναι επέκταση της Τουρκικής κοινωνίας.

  • Άρον Άρον ο τουρκικός στόλος πίσω στους ναυστάθμους

Πριν από λίγες ώρες και ενώ καράβια του Τουρκικού στόλου ασκούνταν στο Αιγαίο, παρακολουθούμενα πάντοτε από Ελληνικές μονάδες επιφανείας, οι αναφορές των Τούρκων κυβερνητών για το τι συνέβαινε μέσα στα πλοία, φαίνεται ότι ανάγκασε τον θάλαμο επιχειρήσεων να δώσει την εντολή ενός άρον – άρον κατάπλου στους ναυστάθμους.

Εμπύρετα πολλά από τα στελέχη του Τουρκικού Ναυτικού που μετείχαν στις ασκήσεις και με τα συμπτώματα του νέου ιού που εξαπλώνεται απειλητικός σε όλη την υφήλιο.

  • Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι γείτονες ανέστειλαν όλες τις ναυτικές οδηγίες που είχαν εκδώσει οι υδρογραφικοί σταθμοί και είχαν να κάνουν με στρατιωτικές δραστηριότητες. Το ίδιο έκαναν μέσω ενημερωτικών σημάτων και προς άλλες χώρες με τις οποίες είχαν συμφωνήσει σε κοινές ασκήσεις και εκτός της περιοχής που δραστηριοποιούνται.

Όμως ο συναγερμός δεν είναι μόνο για το ναυτικό. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σταμάτησαν να δέχονται νεοσυλλέκτους στα κέντρα εκπαίδευσης τα οποία ήδη έχουν σφραγιστεί, όπως και οι στρατιωτικές σχολές.

Την ίδια στιγμή τα φέρετρα από την Ιντλίμπ δεν σταματάνε να φτάνουν στην Άγκυρα και σε μια προσπάθεια εξύψωσης του ηθικού, το Τουρκικό Επιτελείο έστειλε μετά από αρκετές ημέρες μαχητικά να πετάξουν στο Αιγαίο και να εμπλακούν με τα «μπλε φτερά», επιχειρώντας έτσι να μην φανούν τα κρούσματα Κορωνοϊού στην αεροπορία, που ήταν τα πρώτα στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως είχε αποκαλύψει η σελίδα μας πριν λίγες ημέρες αναφερόμενη στην 221 Μοίρα μεταφορών.

  • Στρατοχωροφύλακες στα ύποπτα κρούσματα

Παράλληλα η Άγκυρα δεν σταματά να καταδιώκει όσους γράφουν την πραγματική αλήθεια για το τι συμβαίνει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής, η οποία όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών και προσφύγων στο Παζάρ Γκιουλέ ως αρωγός και υποκινητής των επεισοδίων στη μεθοριακή γραμμή με την Ελλάδα.

Μπορεί το υπουργείο υγείας στη γείτονα ν’ ανακοινώνει πως τα κρούσματα Κορωνοϊού έχουν φτάσει τα 359, όμως και εδώ οι επιτελείς που παρακολουθούν το τι συμβαίνει απέναντι από τις Καστανιές, τοποθετούνταν λέγοντας πως είναι δυνατό ν’ ανακοινώνονται σε 24 ώρες νέα κρούσματα που φτάνουν τους 168 ανθρώπους και μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών να είχαν ανακοινωθεί μόλις 191.

Το συμπέρασμα που βγάζουν οι Ελληνικές αρχές είναι ότι ο ιός εξαπλώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς στη γείτονα αλλά εκείνη την ενδιαφέρει περισσότερο να βρει τους τρόπους που οι μετανάστες θα μείνουν στην μεθοριακή γραμμή, πως θα πραγματοποιούν καθοδηγούμενα επεισόδια και πως θα τους ωθήσει να περάσουν στο Ελληνικό έδαφος.

  • Οι πυροβολισμοί στο δάσος από τη Jadarma

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες που καταγράφονται και αξιολογούνται ως σημαντικές από την Ελληνική πλευρά και τους Αξιωματικούς στο κέντρο επιχειρήσεων στις Καστανιές είναι ότι η στρατοχωροφυλακή από νωρίς το πρωί της Πέμπτης- μετά δηλαδή την οργανωμένη επίθεση κατά των Ελληνικών δυνάμεων στο δάσος των Καστανιών- με mini bus μεταφέρουν με ταχείς ρυθμούς μετανάστες από το νότιο Έβρο πίσω στο Παζάρ Γκιουλέ και το δάσος των Καστανιών.

Και αυτό ως κίνηση δεν φαίνεται ότι έγινε για να δημιουργήσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και να μείνουν όλοι μαζί υπό την επίβλεψη των Τουρκικών αρχών.

  • Περισσότερο θέλει να συγκεντρώσει ξανά πλήθος μεταναστών ώστε να πιέσει πολύ περισσότερο την γραμμή άμυνας στο βόρειο τμήμα του φυλακίου στις Καστανιές, ακριβώς μέσα στο δάσος που δεν υπάρχει φράχτης στο νομοθετημένο σημείο εισόδου- εξόδου στις Καστανιές και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με χειρότερης μορφής επεισόδια.

Ήδη από τα βίντεο που αποδεσμεύτηκαν από την Ελλάδα αλλά η λήψη τους έχει γίνει από μετανάστες που κινούνται προς τα εμπόδια που τοποθέτησαν οι Ελληνικές αρχές ακούγονται διαρκώς ριπές οι οποίες όμως αν προσέξει κάνεις τους ήχους δεν είναι της Ελληνικής πλευράς.

Οι στρατοχωροφύλακες προωθούν μέσα στο δάσος το κατευθυνόμενο πλήθος μεταναστών υπό την απειλή των πυροβολισμών στον αέρα, με τις βολίδες ωστόσο να διαγράφουν τη δική τους τροχιά η οποία κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει το που μπορεί να καταλήξουν.

Το γεγονός πάντως ότι πριν από λίγες ώρες, για δεύτερη μέρα σημειώθηκαν επεισόδια και μάλιστα αυτή τη φορά σε διαφορετικά σημεία, που στόχο είχαν να διασπάσουν τις δυνάμεις φρούρησης, δείχνει την πρόθεση της Τουρκίας να δηλώνει ότι έχει κλειστά σύνορα λόγω Κορωνοϊού αλλά να σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ευρώπη.

Ολονύκτιος αγώνας αποτροπής στην οριογραμμή του Έβρου: Ομαδικές επιθετικές κινήσεις προς τις ελληνικές δυνάμεις με την υποστήριξη της τουρκικής Jadarma

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: