Ολονύκτιος αγώνας αποτροπής στην οριογραμμή του Έβρου: Ομαδικές επιθετικές κινήσεις προς τις ελληνικές δυνάμεις με την υποστήριξη της τουρκικής Jadarma

FILE PHOTO: Σε αυτό ακριβώς το σημείο και σε όλη τη βόρεια πτέρυγα αριστερά του φυλακίου στις Καστανιές, η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας προώθησε ακόμη και με ριπές εκφοβισμού πάνω από 1500 μετανάστες για να περάσουν τα Ελληνικά σύνορα. Οι Δυνάμεις των ΜΑΤ, της Frontex και του Στρατού Ξηράς που βρίσκονται σε όλο το μήκος των περίπου 700 μέτρων έδωσαν αγώνα για να κρατηθεί η αποτρεπτική γραμμή. Πηγή εικόνας: Hellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Την κορύφωση των επιθέσεων μεταναστών που υποκινούνται από την Jadarma αναμένουν τις επόμενες ώρες οι Επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού Ξηράς. Στο Επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός, οι πάντες είναι στο πόδι και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Ίσως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι ξυλοκοπούνται και απειλούνται από την στρατοχωροφυλακή, ώστε να προωθηθούν προς την Ελληνική συνοριογραμμή», εξηγούσε χθες το βράδυ ανώτατη πηγή, για το πως έχει η κατάσταση αλλά και τι περιμένουν τις επόμενες ώρες οι Επιτελείς μέχρι το πρώτο φως της Πέμπτης.

Όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στις Καστανιές συγκλίνουν στο γεγονός πως σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων αλλά και της παρέμβριας περιοχής, δηλαδή στα 212 χλμ συνοριακής γραμμής του Έβρου, επιχειρείται μετά από σχεδόν 20 ημέρες ότι και τα πρώτα τέσσερα 24ωρα, μια μαζική κίνηση μεταναστών προς την Ελλάδα.

  • Οι αποτρεπτικές κινήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν όλη τη νύχτα έλεγαν στρατιωτικές πηγές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους αστυνομικούς που σταματούν τις παράνομες μετακινήσεις.

  • Οργανωμένο σχέδιο

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το μεσημέρι, οι δυνάμεις φρούρησης των συνόρων της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού Ξηράς και της Frontex, ενισχύθηκαν σημαντικά. Αυτό μάλιστα έγινε σχεδόν τρεις ώρες νωρίτερα από την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Και επειδή οι μετανάστες και πρόσφυγες που εξαπατήθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν, δεν μπορούν να μετακινηθούν στα μετ’ όπισθεν καθώς εκεί παραμονεύει η στρατοχωροφυλακή «για να τους επαναφέρει στην τάξη», ο δικός τους μονόδρομος είναι το πέρασμα στα Ελληνικά σύνορα που και πάλι εκεί έρχεται ο μονόδρομος της Ελλάδας για την υπεράσπιση των συνόρων απέναντι στην ασύμμετρη απειλή που εξαπέλυσε η Άγκυρα προς την χώρα μας και την Ευρώπη.

  • Την διελκυστίνδα αυτή ακριβώς περιγράφει και η εικόνα που αποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στο βόρειο σημείο της συνοριακής γραμμής των Καστανιών, μέσα στο δάσος. Εκεί που δεν υπάρχει ο φράχτης, παρά μόνο τα τεχνητά εμπόδια με τη νέα κονσερτίνα που τοποθέτησε το Μηχανικό όλες αυτές τις ημέρες ως ένα ισχυρό και αποτρεπτικό μέτρο.

Στο δάσος της μεθορίου δόθηκε ένας ακόμη αγώνας, με τους άνδρες των ΜΑΤ και της Frontex πρώτους να στήνουν το δικό τους τείχος κατά της παράνομης και καθοδηγούμενης μετανάστευσης και μαζί τους τα έμπειρα και πολύ ψύχραιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Με τα σύνορα κλειστά από την Τουρκία προς την Ευρώπη, και την Ελλάδα να υπερασπίζεται με σθένος τα Ευρωπαϊκά σύνορα, έχει δημιουργηθεί η μεταναστευτική περιοχή και ο απόλυτος πλέον εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.

Μόνο από το δάσος στις Καστανιές από νωρίς το απόγευμα μέχρι και πριν τα μεσάνυχτα, περισσότεροι από 1500 μετανάστες, επιτέθηκαν στις Ελληνικές δυνάμεις και επιχείρησαν να προσπεράσουν τα νέα εμπόδια που τοποθέτησε ο Στρατός Ξηράς.

Μάλιστα η οργάνωση αυτού του σχεδίου ήταν τέτοια που οι Τούρκοι είχαν υπολογίσει και τον ανατολικό ισχυρό άνεμο που έπνεε μέχρι αργά για να πνίξουν στα καπνογόνα τις Ελληνικές Δυνάμεις ώστε να μην βλέπουν προς τα που και πόσοι είναι στο πλήθος που έτρεχε μέσα στο δάσος να περάσει τα σύνορα και να μπει στην Ελλάδα.

Ανάλογος είναι και ο αριθμός των μεταναστών λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα προς την περιοχή της πράσινης πόρτας που εκεί πρόλαβε όλες αυτές τις ημέρες με ουσιαστικά μέτρα αποτροπής ο Στρατός να δημιουργήσει το πλέγμα ασφαλείας το οποίο πριν από αυτή την κρίση, δεν υπήρχε.

  • Πάντως με το που τέλειωσε η τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ταγίπ Ερντογάν, η Jadarma αμέσως δήλωσε παρόν και έτοιμη για συνέχιση της πίεσης προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Άλλωστε δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά που υποκίνησαν και κάλυψαν οι Τούρκοι με καπνογόνα τις επιθέσεις κατά των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Και αν αναφερθούμε στα χθεσινά μεταμεσονύκτια επεισόδια, στις 02:30 τα ξημερώματα, σαφέστατα ήταν ένα «τσεκάρισμα» στ’ αντανακλαστικά της Ελληνικής πλευράς. Οι Τούρκοι μέτρησαν χρόνους κινητοποίησης επιπλέον δυνάμεων, όλων όσοι βρίσκονται στο φυλάκιο των Καστανιών αλλά και σε άλλα σημεία.

-Επιτελείς έλεγαν ότι η πρακτική αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το προπέτασμα καπνού και την κάλυψη των κινήσεων. Ο τόσος όγκος καπνογόνων που ρίχτηκαν σίγουρα είναι ικανός να επιφέρει τουλάχιστον κάποιο σοβαρό τραυματισμό, διότι οι καπνοί κάλυπταν ότι αντικείμενο εκφεντονίζονταν από την άλλη πλευρά των συνόρων στις Καστανιές προς τις δυνάμεις ασφαλείας και του Στρατού.

  • Οι αστερίσκοι της απόφασης κλεισίματος των συνόρων

Οι Επιτελείς σημειώνουν και κάτι ακόμα, ότι το κλείσιμο των συνόρων, έτσι όπως το έχουν εξηγήσει οι Τούρκοι υποκινητές των επεισοδίων στους μετανάστες, τους ωθεί σε επιπλέον σπασμωδικές και επικίνδυνες κινήσεις, ακόμη και για την ασφάλεια τους.

  • Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, στο Επιτελείο κατά κάποιον τρόπο καλώς ορίζουν την απόφαση της Άγκυρας να κλείσει τα σύνορα λόγω του Κορωνοϊού, γεγονός που δείχνει και την σοβαρότητα της κατάστασης με την εξάπλωση του ιού. Βέβαια μέσω των πληροφοριών φαίνεται ότι η γείτονα έχει σοβαρότατο πρόβλημα ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Ωστόσο αυτή η απόφαση της Άγκυρας έχει αστερίσκους που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία καθώς ναι μεν κλειδώνει τα σύνορα αλλά από την άλλη πλευρά προτρέπει με κάθε μέσω και τρόπο τους παράνομους μετανάστες να μπουν στο Ευρωπαϊκό έδαφος.

Παράλληλα όλες οι εικόνες που μεταφέρονται στο κέντρο επιχειρήσεων στις Καστανιές μαρτυρούν ότι και ανάμεσα στο πλήθος των χιλιάδων μεταναστών υπάρχουν πιθανά κρούσματα του ιού. Δεκάδες είναι καθημερινά τα ασθενοφόρα που πηγαινοέρχονται στο Παζάρ Γκιουλέ, εκεί που έχει στηθεί δηλαδή ο πρόχειρος καταυλισμός.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι με αυτές τις πρακτικές η Τουρκία εργαλειοποιεί τους ανθρώπους οι οποίοι στην περίπτωση που νοσούν είναι ένα εν δυνάμει βιολογικό όπλο προς την Ευρώπη η οποία ήδη νοσεί και μετρά καθημερινά απώλειες λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

ΕΙΔΗΣΗ: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η FRONTEX ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΕΔΩ) 

Πέντε βίντεο ντοκουμέντα από τη νέα προσπάθεια εισβολής στα σύνορά μας: Η Τουρκία επιμένει, Ελλάδα και Frontex αντιστέκονται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: