Νέα στοιχεία για τους στημένους αγώνες ζητά ο Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου από τους Ισπανούς

File Photo: Ο γενικός εισαγγελέας ζητά από την Ισπανία νέα στοιχεία για τα «στημένα». ΚΥΠΕ




Οι κυπριακές αρχές θα ζητήσουν από την Ισπανία αυτούσιο το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών, σχετικά με τις αναφορές για στημένους αγώνες του ποδοσφαίρου του νησιού. Συγκεκριμένα ο γενικός εισαγγελέας, ο Κώστας Κληρίδης, ζητά οι έρευνες για στημένους αγώνες στην Κύπρο να συνεχιστούν με στόχο να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.

  • Επίσης προέτρεψε να υποβληθεί, μέσω δικαστικής συνδρομής, αίτημα στις ισπανικές αρχές για να παραδοθεί αυτούσιο το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών στις οποίες γίνεται αναφορά σε στημένα στην Κύπρο. Ο εισαγγελέας έχει αποφανθεί πως το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών προήλθε από νόμιμη παρακολούθηση, γι’ αυτό και μπορεί να γίνει αποδεκτό ως μαρτυρία στην Κύπρο.
  • Το θέμα έφεραν στο φως ΜΜΕ στην Ισπανία, που επικαλούνται έρευνα των ισπανικών αρχών για στημένους αγώνες στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε τηλεφωνική συνομιλία Ισπανού πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάρνακας που μιλούσε με άλλον ποδοσφαιριστή στην Ισπανία και τον συμβούλευε σε ποιες ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου να στοιχηματίσει. Για την υπόθεση αυτή κλήθηκαν πέρσι στην Κύπρο Ισπανοί ανακριτές και ζητήθηκε το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών από τις παρακολουθήσεις που αφορούσε την Κύπρο.

Τα αποσπάσματα αυτά όντως διαβιβάστηκαν στην Ιντερπόλ Λευκωσίας και στη συνέχεια μεταφράστηκαν. Στις 31 Ιανουαρίου ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε τις νέες οδηγίες του, ώστε να συνεχίσει η ανάκριση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ανοίγει απόψε η αυλαία των ημιτελικών για το Κύπελλο: ΑΕΚ-Άρης και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: