Λαβρόφ και Πομπέο συζήτησαν την κατάσταση που διαμορφώνεται με τον κορωναϊό και Συρία

File photo: Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο. EPA, ERIK S. LESSER
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογος του Μάικ Πομπέο, είχαν τηλεφωνική συνομιλία.

Συζήτησαν ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού, την υλοποίηση των αποφάσεων που έλαβε η G20 στις 26 Μαρτίου και για την κατάσταση στην Συρία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μερικές ώρες νωρίτερα οι πρόεδροι της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού και την υλοποίηση των αποφάσεων που υιοθέτησαν οι ηγέτες της G20 κατά την διάρκεια της συνάντησης τους της 26ης Μαρτίου που έγινε με την μορφή της τηλεδιάσκεψης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση στον τομέα της στρατηγικής σταθερότητας, για την ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στην Συρία, όπως και μερικά προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.

Με πληροφορίες από TASS via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ο κόσμος στην δίνη του κορωναϊού: 36.000 οι θάνατοι, πάνω 740.000 τα κρούσματα

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal