Κορωναϊός: Eπτά νέα κρούσματα, στα 73 συνολικά στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα μέτρα

Tων ανακοινώσεων του Σωτήρη Τσιόδρα είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας και άλλων συναρμόδιων υπουργών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Επτά νέα κρούσματα του κορωναϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας στον συνολικό αριθμό στα 73 πανελλαδικά.

Από την ιχνηλάτηση των 7 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, προέκυψε ότι και τα 7 είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας [αργότερα σήμερα το απόγευμα] διευκρινίζεται ότι και τα επτά νέα κρούσματα με κορωναϊό που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Νωρίτερα στην ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα είχε αναφερθεί ότι «ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται».

Το νέο στοιχείο που προέκυψε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποδείχθηκε τελικά ότι όλα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, δηλαδή και τα επτά, σχετίζονται με ήδη υπάρχοντα και κανένα δεν αποτελεί κρούσμα που προήλθε από άγνωστη πηγή μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

  • Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν, σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι αυτά στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και είναι τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.

Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.

Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές

Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα Ελλάδα

 

Λαμβάνονται δραστικά μέτρα στην Ελλάδα λόγω του κοροναϊού: Αποφάσεις για τα σχολεία και την οικονομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: