Κόντρα σε όλους και σε όλα οι Βρετανοί κάνουν τα αντίθετα: Δεν κλείνω τα σχολεία, λέει ο Τζόνσον

Γυναίκα με προστατευτική μάσκα περπατά στο Λονδίνο, δίπλα στην Tower Bridge. EPA/ANDY RAIN




Παρά το γεγονός ότι Ιρλανδία και Σκωτία ήδη έχουν προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και των Πανεπιστημίων, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εμφανίστηκε χθες να πιστεύει τα ακριβώς αντίθετα με όλη τη διεθνή κοινότητα.

Μάλιστα, επικαλέστηκε και την “επιστημονική συμβουλή” που έχει λάβει άγνωστο από ποιούς ειδικούς. Ετσι, είπε πως το κλείσιμο των σχολείων δεν θα καταπολεμήσει τη διάδοση του κορωναϊού, αλλά αντίθετα θα την βοηθήσει…

Στο διάγγελμά του για τον κορωναϊό ο Μπόρις Τζόνσον είπε σαφώς: “Δεν κλείνουμε, επαναλαμβάνω, δεν κλείνουμε τα σχολεία τώρα”.

Παρότι ανέφερε ότι η πανδημία του κορωναϊού αποτελεί για τη Βρετανία “τη χειρότερη υγειονομική κρίση” ο Τζόνσον ανακοίνωσε εν ολίγοις, ότι κόντρα σε όλους και όλα, η κυβέρνηση του Λονδίνου θα “καθυστερήσει” την φάση απάντησης στον ιό…

Πολλές οικογένειες, “πρόκειται να χάσουν κάποιους αγαπημένους τους πριν έρθει η ώρα τους” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τζόνσον και είπε πως όσοι έχουν κάποιο από τα συμπτώματα του κορωναϊού, έστω και ήπιο, θα πρέπει να μένουν σπίτι για επτά μέρες… [όχι 14 όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο].

Απ’ την πλευρά του ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Λονδίνου, δήλωσε ότι ο τρέχων αριθμός των ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν μολυνθεί απ’ τον ιό “μπορεί να είναι από 5.000 έως 10.000”.

Με πληροφορίες από BBC, The Independent

Σε καραντίνα το ζεύγος Τριντό: Περιμένουν τα αποτελέσματα εξετάσεων για κορωναϊό

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: