Εκρηκτικό σκηνικό στήνουν οι Τούρκοι στον Εβρο: Στέλνουν 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα σύνορα

File Photo: Παρά τη διεθνή κατακραυγή, η Τουρκία αποστέλλει ειδικές δυνάμεις στον Εβρο. EPA/ERDEM SAHIN




Σε μία κίνηση που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και είναι ενδεικτική όλης της προκλητικότητας της Τουρκίας προχώρησε η Αγκυρα.

Ανακοίνωσε την αποστολή 1.000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα σύνορα του Έβρου, «προκειμένου να αποτραπούν οι επιχειρήσεις απόκρουσης (εκ μέρους των ελληνικών δυνάμεων) των μεταναστών».

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, από την Αδριανούπολη, συνοδεύοντάς τες μάλιστα με νέα λάσπη κατά της Ελλάδας.

«Η Τουρκία επί εννέα χρόνια υπέμεινε μία τραγωδία ενώ ο κόσμος παρέμενε σιωπηλός», είπε και στη συνέχεια κατηγόρησε τη χώρα μας ότι «προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων στα σύνορα».

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα έχει διαπράξει παραβίαση του ασύλου . Είναι η ελληνική πλευρά που πετάει δακρυγόνα. Έχουμε πάρει πλέον τα απαραίτητα μέτρα. Για να αποτρέψουμε τις απωθήσεις (push-backs) φέραμε ένα σώμα πλήρως εξοπλισμένων ανδρών ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα σύνορα».

Παράλληλα, επανέλαβε τις απειλές ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί.

«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας». «Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».

 

Τέλος, στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης, δήλωσε ότι η Τουρκία θα προβεί σε καταγγελία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον ισχυρισμό ότι δυο μετανάστες σκοτώθηκαν από ελληνικά στρατεύματα στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα τονίζοντας ότι το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών θα μετατρέψει το ζήτημα αντιμετώπισης των προσφύγων από την Ελλάδα σε διπλωματική εκστρατεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ και TRT ΗΑΒΕΡ

Ενίσχυση του φράχτη ετοιμάζει το Ελληνικό Επιτελείο στον Έβρο: Ιδού ποιός υποκινεί τους μετανάστες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: