Και νέα 48ωρη απεργία από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Δήμο Πάφου

File Photo: Οι εργαζόμενοι καλούν για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους, την παραμονή των δραστηριοτήτων στο Δήμo. ΚΥΠΕ
Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από το πρωί σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Πάφου που εργάζονται στα σκυβαλοφόρα . Η 48ωρη αυτή απεργία αποτελεί την κλιμάκωση των μέτρων που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της τοπικής αρχής να εκχωρήσει σε ιδιώτες την υπηρεσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΗΟ-ΣΕΚ,ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ οι εργαζόμενοι αντιδρούν δυναμικά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου να προχωρήσει στην πλήρη αποξένωση και ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι καλούν για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους, την παραμονή των δραστηριοτήτων στο Δήμο, ώστε να διασφαλιστούν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουν από κοινού μέσω ενός διαλόγου την περαιτέρω παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους δημότες.

Επισημαίνουν ακόμα, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις όπου Δήμοι προχώρησαν με την παραχώρηση των δραστηριοτήτων σε ανάδοχο, δεν διασφαλίστηκαν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, κάτι που οδήγησε σε εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζόμενων και σε προβλήματα για τους δημότες με την μη παροχή ποιοτικής εξυπηρέτησης.

Επίσης οι απεργοί απευθύνονται στους δημότες ζητώντας την κατανόηση τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή θα τους δημιουργήσει.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
Πάφος, Κύπρος

Μέτρα στο χώρο εργασίας του επαγγελματία υγείας με covid-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal