Μέτρα στο χώρο εργασίας του επαγγελματία υγείας με covid-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Εφτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Στην άμεση λήψη μέτρων στο χώρο εργασίας του επαγγελματία υγείας με covid-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Μετά από επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε επαγγελματία υγείας, το Υπουργείο Υγείας, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενεργοποίησαν άμεσα τα πρωτόκολλα για τη διαχείριση των στενών επαφών του ασθενούς, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου, της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και του ΟΚΥπΥ πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας σύσκεψη, με στόχο τον καθορισμό των περαιτέρω μέτρων και βημάτων για τη διαχείριση του κρούσματος.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται για τις επόμενες 48 ώρες, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Η Καρδιοχειρουργική Κλινική αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της και σταδιακά όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα λαμβάνουν εξιτήριο βάσει της κλινικής τους κατάστασης.

Για όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια του πρωτοκόλλου και χαρακτηρίστηκαν στενή επαφή, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία λήψης δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Έχει ήδη αρχίσει η απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν από το επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Η κάλυψη των καρδιοχειρουργικών περιστατικών θα γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών.

Απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς για τις επόμενες 48 ώρες.

Οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών αποκλειστικά και μόνο για τα επείγοντα
περιστατικά. Άτομα που έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες 14 μέρες και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων, να παραμένουν στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες.

Όσοι πολίτες ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, παρακαλούνται όπως αυτό-περιοριστούν και επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες.

Το Υπουργείο Υγείας θα τηρεί ενήμερους για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη, αναφέρει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

 

Κύπριοι τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού: Ο ένας είναι επαγγελματίας υγείας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required