Η Μέρκελ, σε αντίθεση με τον Μακρόν, φοβάται τον Ερντογάν: Είναι ένας αυταρχικός αδελφός μουσουλμάνος…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro (Renaud Girard) που αναφέρεται στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τη στάση της Γερμανίας, υποστηρίζει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Merkel, σε αντίθεση με το Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, φοβάται στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσει τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Η κ. Μέρκελ φέρεται να πιστεύει ότι είναι επικίνδυνο να τα βάλει με αυτόν τον αυταρχικό αδελφό μουσουλμάνο και είναι προτιμότερο να προσπαθήσει να τον λογικέψει.

Ο συντάκτης υποστηρίζει ότι η Μέρκελ δεν κατανοεί ότι στις διεθνείς σχέσεις δεν πρέπει ποτέ να υποκύπτεις σε έναν εκβιασμό γιατί τελικά οι εκβιαστές καταλήγουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Η Καγκελάριος ωστόσο, παρατηρεί ο συντάκτης, δεν έχει κανένα πρόβλημα να προβαίνει σε ολοένα και περισσότερες παραχωρήσεις στον Erdogan.

Είναι έτοιμη να αυξήσει την ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Τουρκία, να καταργήσει την υποχρέωση θεώρησης εισόδου για  τους τούρκους πολίτες και να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο συντάκτης θυμίζει την κατάσταση το 2015, όταν η Καγκελάριος είχε δημοσίως δηλώσει ότι υπάρχουν 800.000 θέσεις διαθέσιμες για πρόσφυγες στην Γερμανία και επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι ότι η οικονομική ενσωμάτωση των προσφύγων  (κυρίως οι χειρώνακτες) στη Γερμανία προχωρά πολύ καλύτερα από την πολιτιστική ενσωμάτωση τους.

Τίτλος: Renaud Girard:  Le pari migratoire fou de l’Allemagne

Απέτυχαν οι συνομιλίες του Ερντογάν στις Βρυξέλλες: Τι μεταδίδουν τρία ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: