Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε φυλάκιση και πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την εντολή της: Μείνετε σπίτι…

Ο σταθμός των τρένω της AMTRAK στην Ουάσιγκτον κλειστός. Ο περίφημος Union Station. EPA, JIM LO SCALZO




Η δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας Muriel Bowser “απείλησε” σήμερα τους κατοίκους της Ουάσινγκτον, με 90 ημέρες φυλάκιση και πρόστιμο μέχρι 5.000 δολάρια εάν εγκαταλείψουν χωρίς λόγο τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κοροναϊού.

Η απειλή της φυλάκισης είναι ανησυχητική για τους κατοίκους και για τις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τουλάχιστον πέντε κρατούμενοι έδειξαν θετικά αποτελέσματα για τον COVID-19 στην φυλακή που βρίσκεται κοντά στο Καπιτώλιο. Στην εν λόγω φυλακή βρίσκονται 1.700 κρατούμενοι.

“Το μήνυμά μας παραμένει το ίδιο: μένουμε στο σπίτι”, δήλωσε τη Δευτέρα η κ. Bowser.

Η εντολή παραμονής στο σπίτι έχει εξαιρέσεις για ψώνια σε παντοπωλεία και σε εργασία που θεωρείται απαραίτητη. Υπαίθρια αναψυχή όπως το τρέξιμο επιτρέπεται, αλλά δεν μπορεί να περιλαμβάνει άτομα έξω εκτός της οικογένειας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (163.000), είναι η ώρα του συναγερμού; τα τρία τέταρτα των Αμερικανών ζουν πλέον υπό περιοριστικό καθεστώς, λιγότερο ή περισσότερο αυστηρό.

Ενα πλοίο-νοσοκομείο κατέπλευσε στην Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας. Προσωρινά νοσοκομεία έχουν στηθεί σε συνεδριακό κέντρο και κάτω από σκηνές στην καρδιά του Σέντραλ Παρκ.

Οι γιατροί της Νέας Υόρκης φοβούνται ελλείψεις σε αναπνευστήρες. «Αν υπάρξει μεγάλη ροή ασθενών και περιορισμένος αριθμός αναπνευστήρων… από κει και πέρα πρέπει να κάνεις επιλογή”, λέει ένας νεοϋορκέζος γιατρός.

Η ανησυχία αυξάνεται επίσης στο Μέριλαντ, βόρεια της Ουάσινγκτον: 67 τρόφιμοι οίκου ευγηρίας διαγνώσθηκαν θετικοί και ο κυβερνήτης της πολιτείας Λάρι Χόγκαν αναφέρθηκε στο «χειρότερο σενάριο».

Για την προστασία του πληθυσμού, ο ομόλογός του στην πολιτεία της Φλόριντα αρνείται την αποβίβαση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Zaandam, που βρίσκεται στην Καραϊβική με άνω των χιλίων επιβάτες, τέσσερις νεκρούς και δεκάδες ασθενείς.

Και οι εργαζόμενοι της εμβληματικής αλυσίδας βιολογικών τροφίμων Whole Foods θα απεργήσουν από σήμερα ζητώντας καλύτερη αμοιβή και ενισχυμένα μέτρα προστασία και υγιεινής. Χθες , οι εργαζόμενοι των αποθηκών της Amazon στην Νέα Υόρκη και της πλατφόρμας Instacart είχαν επίσης κατέβει σε απεργία.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικάνοι έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ για τον κορωναϊό, λέει ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: