“Επιστρατεύει” την ψηφιακή οικονομία η Κίνα στη μάχη για τον κορωναϊό – και application για την υγεία τους

Κινέζα στην Guangzhou δείχνει την εφαρμογή στο smartphone της με την οποία ενημερώνει εάν είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επιδημίας στην Hubei της Κίνας. EPA/ALEX PLAVEVSKI




Το Πεκίνο ενισχύει την ψηφιακή οικονομία στη μάχη κατά της επιδημίας του Covid-19, σύμφωνα με τον Τζιν Τζιανίν που είναι υψηλόβαθμος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Έρευνας (Fujitsu Research Institute) το οποίο έχει έδρα το Τόκιο.

Η κινεζική κυβέρνηση και οι εταιρίες που ασχολούνται με την ψηφιακή τεχνολογία συνεργάζονται συχνά για την αντιμετώπιση του Covid-19, μετασχηματίζοντας με πιο γρήγορους ρυθμούς την ψηφιακή τεχνολογία, δήλωσε ο Τζιν σε μία συνέντευξή του προς το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

  • Πτώση του δείκτη τιμών παραγωγής

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) που καταγράφει το κόστος της παραγωγής των προϊόντων στη γραμμή παραγωγής κατέγραψε ετήσια μείωση 0,4% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS).

Τον Ιανουάριο είχε καταγραφεί αύξηση των τιμών παραγωγού κατά 0,1%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

  • «Κωδικός κατάστασης υγείας»

Οι αρχές στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θέτουν σε εφαρμογή σύστημα βασισμένο σε εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της, βάσει του οποίου κάθε πολίτης θα λαμβάνει «κωδικό κατάστασης υγείας» με τον οποίο θα μπορεί να ταξιδεύει, καθώς συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της ομαλότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των επαρχιακών αρχών που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπό τους, το σύστημα αυτό έχει σκοπό να διευκολύνει την επάνοδο των πολιτών της Χουμπέι στις δουλειές τους και την προοδευτική αποκατάσταση της παραγωγής.

Η Χουμπέι θεωρείται μείζων κόμβος για πολλούς βιομηχανικούς τομείς στην Κίνα.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα ότι η Χουμπέι μελετά σχέδια ώστε να επιτρέπεται σε κατοίκους περιοχών όπου ο κίνδυνος μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χαρακτηρίζεται από χαμηλός ως μέσος να ξαναρχίσουν να μετακινούνται κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters-Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Πεκίνο,Σαγκάη,Κίνα

Μεγάλη πτώση των δεικτών, για 2η συνεχόμενη ημέρα, με το καλημέρα στο χρηματιστήριο στο Τόκιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: