Κλείσιμο με άνοδο και ανάσα από το χρηματιστήριο στο Τόκιο – “στήριγμα” από τις δηλώσεις Σίνζο Άμπε

Η αναταραχή στα διεθνή χρηματιστήρια συνεχίζεται από το “χτύπημα “ του κορονοϊού. Η φωτογραφία σημερινή από το Τόκιο, όπου το χρηματιστήριο ξεκίνησε, ως συνέχεια της χτεσινής συνδερίασης, με πτωτικές κινήσεις, αλλά έλεισε τελικά με άνοδο. EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY




Διαγράφοντας τις μεγάλες απώλειες τις οποίες κατέγραφε κατά την έναρξη της συνεδρίασης, το χρηματιστήριο στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο, καθώς φαίνεται πως αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των επενδυτών ότι η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε θα εφαρμόσει μέτρα τόνωσης της οικονομίας, όπως ανήγγειλε και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες της επιδημίας του κορονοϊού για την οικονομία.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 168,36 μονάδων (+0,85%), στις 19.867,12 μονάδων.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ο οποίος θεωρείται πιο θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 17,71 μονάδων (+1,28%), στις 1.406,68 μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Τόκιο, Ιαπωνία

ΠΡΟΗΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Μετά τη μαύρη Δευτέρα για τα χρηματιστήρια παγκοσμίως, εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου και της ανησυχίας για τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας του κοροναϊού, το χρηματιστήριο στο Τόκιο καταγράφει νέες μεγάλες απώλειες στη συνεδρίασή του μέχρι στιγμής.

Στις 09:38 [τοπική ώρα· 02:38 ώρα Ελλάδας], ο δείκτης Nikkei υφίστατο πτώση 794,75 μονάδων (–4,03%), στις 18.904,01 μονάδες. Έκλεισε ήδη με απώλειες 5,07% τη Δευτέρα.

Παράλληλα ο ευρύτερος δείκτης Topix, που θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραφε απώλειες 57,27 μονάδων (–4,12%), στις 1.331,70 μονάδες. Έκλεισε με πτώση 5,61% χθες.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξάνονται κατά 6,87% στα 36,72 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξάνονται κατά 5,81% στα 32,94 δολάρια το βαρέλι. Πηγή: https://oilprice.com/

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Τόκιο, Ιαπωνία, Αθήνα, Ελλάδα

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν υπεβλήθη σε εξετάσεις για τον κοροναϊό: Κανένα σύμπτωμα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: