Έπαθαν… Πινόκιο, οι Ερντογάν & Σοϊλού: Μιλάνε για 5 νεκρούς και 142.175 μετανάστες που πέρασαν τον Έβρο

File photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό αεροσκάφος. Πηγή φωτογραφίας: Τουρκική Προεδρία




Σε μια εποχή που τίποτε δεν μένει κρυφό για περισσότερα ή από λίγα λεπτά ή έστω μερικές ώρες η ηγεσία της Τουρκίας επιμένει σε μια αδιέξοδη κακής ποιότητας προπαγάνδα που ενδεχομένως μπορεί να πείσει μόνον ορισμένους φανατικούς υποστηρικτές του Ερντογάν.

Τόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας όσο και κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκινήσει από προχθές και επαναλαμβάνουν μονότονα ισχυρισμούς περί νεκρών στον Έβρο από πυροβολισμούς των ελληνικών δυνάμεων. Χωρίς φυσικά να υπάρχει όχι απόδειξη έστω μια ένδειξη.

Στην ίδια αδιανόητη λογική κινούνται και οι ισχυρισμοί για τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν περάσει στο ελληνικό έδαφος, στον Έβρο.

Προφανώς τους έχει χτυπήσει το σύνδρομο του Πινόκιο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς με βάση καμία λογική,έστω και του παραλόγου.

Σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες ακατανόητες και εμπρηστικές δηλώσεις, στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από την Μόσχα στην Άγκυρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που τον συνόδευσαν στην  συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ερντογάν δήλωσε πως “φυσικά, η Ελλάδα διώκει τους μετανάστες. Σκότωσαν 5 και δυστυχώς συνεχίζουν αυτές τις πρακτικές”.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε για την πρόταση που του έκανε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ για τριμερή συνάντηση ηγετών Τουρκίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας, ο Ερντογάν απάντησε:

“Ας έχουμε μια συνάντηση στη Σόφια”, μας είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Ήθελε επίσης να καλέσει τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη σε αυτήν. Υπήρχαν δύο θάνατοι εκείνη την ημέρα. Μετά από αυτό το συμβάν, του είπα: “Δεν έρχομαι εκεί όπου βρίσκεται ο Μητσοτάκης και δεν θα βγω μαζί του στην ίδια φωτογραφία.” Μιλήσαμε πολύ εκείνη τη νύχτα, προσπάθησαν να με πείσουν και στη συνέχεια παραιτήθηκαν. Επειδή αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο φθηνά. Αυτοί οι πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι τόσο φθηνή”.

Οι παράλογοι “υπολογισμοί” Σοϊλού

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει ότι μέχρι τις 12: 10 το μεσημέρι σήμερα πάνω από 140.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα.

Την ανάρτηση Σοϊλού αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ με φωτογραφίες από τον Εβρο, όπως έγινε και τις προηγούμενες ημέρες όταν ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας “καταμετρούσε” … στο twitter σχεδόν ανά δίωρο τις υποτιθέμενες μαζικές εισόδους στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Σοϊλού γράφει:

“Μέχρι τις 12.10 μμ [τοπική ώρα] 142,175 μετανάστες έφυγαν από το έδαφος της Τουρκίας από την Αδριανούπολη και τον Εβρο για την Ελλάδα”.

Hellas Journal με πληροφορίες από TRT, Anadolou, skai.gr

Παραδοχή ήττας από τον Ερντογάν: Αδειάζουν τα σύνορα, τους γυρίζουν στην Κωνσταντινούπολη

Παραλογίζεται και το δείχνει ο Σοϊλού: “142.175 μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: