Αποκρούστηκε και νέα οργανωμένη προσπάθεια για εισβολή στις Καστανιές: Βίντεο και φωτογραφίες

Από τα επεισόδια στις Καστανιές. Φωτογραφία HELLAS JOURNAL




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Την ώρα που η Ελλάδα δίνει τη μάχη της καταπολέμησης επέκτασης του Κορωνοϊού, έχει ακόμη ένα ενεργό μέτωπο ν’ αντιμετωπίσει, αυτό της παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια εισβολής μέσω των μεταναστών που μετέφερε στον Έβρο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι αστυνομικές αρχές αντιστέκονται σθεναρά. Η τουρκική εισβολή μέσω των μεταναστών έχει αποτύχει και τα σύνορα στον Έβρο έχουν σφραγιστεί.

Το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκαν νέα επεισόδια στις Καστανιές, νότια του φυλακίου 1.

Από τα επεισόδια στις Καστανιές. Φωτογραφία HELLAS JOURNAL

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προσπάθεια για ακόμη μια δολιοφθορά, να ανοίξουν δηλαδή νέα τρύπα στα συρματοπλέγματα. Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας με ρίψεις χημικών για την απομάκρυνση των μεταναστών οι οποίοι όμως είχαν την υποστήριξη και πάλι της στρατοχωροφυλακής που έριξε δεκάδες χημικά.

Μάλιστα κύριος στόχος δεν ήταν τα ΜΑΤ αλλά στελέχη της διμοιρίας συντηρήσεως του Μηχανικού οι οποίοι αμέσως κατευθύνθηκαν στον φράχτη ώστε ν ’΄αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι μετανάστες.

Αναστέλλεται η άδεια ορκωμοσίας στους νεοσύλλεκτους, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: