Αντιμέτωπα με “συνεχές τσουνάμι” βαριά νοσούντων απ’ τον ιό τα νοσοκομεία του Λονδίνου

Φορτηγά μεταφέρουν επείγουσα βοήθεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό υλικό σε νοσοκομείο του Λονδίνου, Βρετανία. EPA/ANDY RAIN
Τα δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών του κορωναϊού και ταυτόχρονα με την απουσία «άνευ προηγουμένου» ποσοστού του προσωπικού τους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του βρετανικού συστήματος υγείας.

Αφού αύξησαν μαζικά την ικανότητα υποδοχής σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας καλούνται να αντιμετωπίσουν «έκρηξη» του αριθμού των σοβαρά πασχόντων, «ένα είδος συνεχούς τσουνάμι», δήλωσε στο BBC Radio 4 ο Κρις Χόμπσον.

  • Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απουσία του 30%, του 40% ή σε ορισμένες περιπτώσεις και του 50% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξήγησε ο Κρις Χόμπσον κάνοντας λόγο για πρωτοφανές επίπεδο απουσιών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο χθεσινό απολογισμό, 463 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την επιδημία Covid-19, ενώ τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα ανήλθαν σε 9.529.

Αντιμέτωπη με την επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση του ΜπόριςΤζόνσον αναγκάσθηκε να επιβάλει γενικό lock down με περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει νοσοκομείο εκστρατείας με 4.000 κλίνες σε συνεδριακό κέντρο του Λονδίνου.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Αντιδράσεις στη Βρετανία για το τεστ – εξπρές στον Κάρολο: Δεν έκλεψε τη σειρά κανενός απαντούν οι αρχές

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal