Άλλοι δύο θάνατοι στη Γερμανία από τον κορωναϊό: Ταχεία εξάπλωση του ιού “τρέμει” η Άγγελα Μέρκελ

H καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, έπειτα από πολύωρη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας, προειδοποίησε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κατά πολύ. EPA, CLEMENS BILAN




Ένας 80χρονος από την Βαυαρία και μια 78χρονη από την Βόρεια Ρηνανία έχασαν χθες τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών του νέου κορονοϊού. Και οι δύο έπασχαν από χρόνιες ασθένειες.

Το τελευταίο 24ωρο τα διαπιστωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 στην Γερμανία έχουν ξεπεράσει τα 2.400, ενώ τα θύματα πλέον ανέρχονται σε έξι.

Μπροστά στην ταχεία εξάπλωση του ιού, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, έπειτα από πολύωρη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας, προειδοποίησε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κατά πολύ, ότι καμία περιοχή δεν θα μείνει ανεπηρέαστη, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απολύτως απαραίτητη κοινωνική επαφή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων, με αποτέλεσμα η δικαιοδοσία για ενδεχόμενη απόφαση να κλείσουν να συνεχίζει να επαφίεται στις τοπικές κυβερνήσεις.

Πληροφορίες από την ανταποκρίτριά του ΑΠΕ-ΜΠΕ Φαίη Καραβίτη
Βερολίνο, Germany

Τα πρώτα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Γκάνα

Τα δύο πρώτα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Γκάνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που επέστρεψαν αντιστοίχως από τη Νορβηγία και την Τουρκία, βρίσκονται «σε σταθερή κατάσταση» , έχουν τεθεί σε «απομόνωση» και όλα είναι «υπό έλεγχο».

Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία εντοπισμού των επαφών τους, κατά την ίδια πηγή.

Η Γκαμπόν και η Γκάνα έγιναν κατά σειρά η ένατη και η δέκατη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής όπου ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του SARS-CoV-2.

Κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 καταμετρώνται πλέον σε πολλά από τα κράτη της δυτικής Αφρικής: ειδικά στη Νιγηρία, στη Σενεγάλη, στο Τόγκο, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στην Μπουρκίνα Φάσο.

Ο γκανέζος πρόεδρος Νάνα Ακούφο-Αντό παρουσίασε την Τετάρτη το σχέδιο της κυβέρνησής του, κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία. Προβλέπεται κυρίως η απόκτηση υγειονομικού «εξοπλισμού», η «προετοιμασία των υποδομών» και «η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης».

Απαγορεύθηκε σε όλους τους γκανέζους δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άκρα, Ghana

Δεν προστατεύεται κανείς τελικά: Η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: