Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα, φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης, λέει ο ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς…

Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς. Φωτογραφία από το αρχείο του




Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες, βιώνουμε έναν ανελέητο πόλεμο, της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, με την Τουρκία να εκμεταλλεύεται εγκληματικά ανθρώπους.

Η χώρα, που στήριξε όσο καμία άλλη το προσφυγικό, με τον γονατισμένο οικονομικά Έλληνα, να ορθώνει για όλα αυτά τα χρόνια το ψυχικό του ανάστημα και να παραδίδει σε όλη την Ευρώπη, μαθήματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης.. Μόνο που η Ευρώπη, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης, δεν δείχνει εμπράκτως, τα πιστεύω της. Στην προκειμένη περίπτωση, η Ευρώπη δεν είναι μόνο σιδηρόφρακτη αλλά κι απούσα, αφήνοντας τον κύριο Ερντογάν να «αλωνίζει»..

Ο κύπριος ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς, σήμερα, μιλάει στην ιστοσελίδα μας, στηρίζει την Ελλάδα και μας αποκαλύπτει τί ζητάει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών, από τους ευρωπαίους εταίρους μας..

  • «Μετά το χαστούκι που έδωσε ο κύριος Ερντογάν, στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το άνοιγμα των συνόρων, στις χιλιάδες των λεγόμενων προσφύγων, γιατί όλοι αυτοί που βλέπουμε στα σύνορα, αυτές τις ώρες, δεν νομίζω να είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, ως πρόσφυγες.
  • Υπάρχουν οι οικογένειες, υπάρχουν και πάρα πολλοί οι οποίοι κάθε άλλο θυμίζουν παρά πρόσφυγα και προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη, όχι για να προστατευθούν,αλλά για λόγους που θα πρέπει να διερευνήσει και η ίδια η Ευρώπη, με αφορμή τον πόλεμο που συμβαίνει στη Συρία», λέει ο ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς.

Και συνεχίζει:

«Μετά το τελευταίο χαστούκι λοιπόν, που έδωσε ο κύριος Ερντογάν στην Ευρώπη, θα πρέπει να ξυπνήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα δεν μας άκουγαν όταν προειδοποιούσαμε και λέγαμε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αφέθηκε μόνη της, να διαχειριστεί ένα θέμα το οποίο δεν είναι μόνο δικό της αλλά πανευρωπαϊκό. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, που ο Ερντογάν άνοιξε τις πόρτες προς χιλιάδες ανθρώπους να οδεύσουν προς την Ευρώπη, θα πρέπει και η Ευρώπη να σταθεί αλληλέγγυα σε χώρες όπως η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος, που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα”.

Σημειώνει ο κ. Φουρλάς:

“Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα, φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης, όποιος Ευρωπαίος δεν το καταλαβαίνει, θα πρέπει να το κατανοήσει. Εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο φωνάζουμε, εδώ και καιρό, για την αναστολή της χρηματοδότησης της Τουρκίας, την χρηματοδότηση του καθεστώτος του Ερντογάν, από κοινοτικά κονδύλια, ενός καθεστώτος που δε σέβεται κανένα κανόνα και κανένα διεθνές νόμο, ένα καθεστώς το οποίο είναι επιθετικό σε γειτονικά κράτη, ένα καθεστώς το οποίο κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος και απειλεί συνεχώς την ευρωπαϊκή επικράτεια και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έφτασε η στιγμή, η Ευρώπη να κατανοήσει ότι αυτό που βιώνει η Ελλάδα κι αυτό που επωμίζεται, είναι ευρωπαϊκό θέμα.

Έχω την εντύπωση, έστω και με άσχημο ή με άγαρμπο τρόπο, ο Ερντογάν, έβαλε την Ευρώπη μπροστά από έναν καθρέπτη, να δει ακριβώς το τι συμβαίνει».

Προσθέτει:

«Εμείς ως ευρωβουλευτές, ως Κύπριοι ευρωβουλευτές, ως Έλληνες ευρωβουλευτές, θα συνεχίσουμε το δικό μας αγώνα και τη δική μας προσπάθεια, ήδη ως μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, έχουμε υποβάλει από κοινού επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Νταβίντ Σασόλι, για επείγουσα συζήτηση στην επόμενη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και λήψη μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας και μέτρα προφύλαξης της Ελλάδας από την εισβολή, την υβριδική εισβολή, που γίνεται αυτές τις ώρες.

Οφείλει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη να σταθεί αρωγός, έχει το χρέος η Ευρώπη να σταθεί αρωγός στην Ελλάδα, έχει το χρέος η Ευρώπη να σταθεί αλληλέγγυα, σε Ελλάδα και Κύπρο που δέχονται νέα τουρκική επίθεση. Αν δεν το πράξει ούτε αυτή τη φορά, δε θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για Ευρώπη της αλληλεγγύης και για την Ευρώπη που όλοι ονειρευτήκαμε, που όλοι στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής καταλήγει:

“Προσωπικά, ως Λουκάς, πριν από δύο μήνες, στο Ευρωκοινοβούλιο, είχα χαρακτηρίσει ως υποκριτές, όσους με παχιά λόγια και με ωραίες φράσεις, «στηρίζουν» την Ελλάδα σ´ αυτή τη προσπάθεια που καταβάλλει να διαχειριστεί ένα πρόβλημα, το προσφυγικό. Ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι μόνο δικό της, είχα χαρακτηρίσει λοιπόν ως υποκριτές, όλους αυτούς, που αντί να βοηθήσουν απλώς αρέσκονται, στο να εκφράζουν τη συμπαράσταση τους, απλώς φραστικά. Εμείς ως Ελληνισμός, αν θέλετε, έχουμε πικράν πείρα από φραστικές στηρίξεις και συμπαραστάσεις, έργα οφείλουν να μας δείξουν κι αυτή τη στιγμή έφθασε η ώρα, εμπράκτως, να δείξουν την αλληλεγγύη τους και την αρωγή τους, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, θα τους βάζουμε τον καθρέπτη μπροστά τους για να βλέπουνα κριβώς το τί συμβαίνει με τις ενέργειες που προβαίνει ο κύριος Ερντογάν».

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός. 

«Να είσαι στο παιδογκολογικό και ν´ακούς την καμπάνα να χτυπά», θυμάται ο Λουκάς Φουρλάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: