3.614 Τούρκοι μπαίνουν σε καραντίνα με την επιστροφή τους από 9 ευρωπαϊκές χώρες

Με… συνωστισμό αεροπορικών πτήσεων, συνολικά 34 θα παραγματοποιηθούν, ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε λόγω του κορωναϊού την επιστροφή περισσοτέρων από τριών χιλιάδων Τούρκων από 9 ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια θα μπουν σε καραντίνα στην Κωνσταντινούπολη, από όπου η χτεσινοβραδυνή φωτογραφία, και στο Τσανάκαλε. EPA/TOLGA BOZOGLU




Με 34 πτήσεις επιστρέφουν στην πατρίδα τους 3,614 Τούρκοι πολίτες από 9 χώρες της Ευρώπης μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος είπε πως θα τοποθετηθούν σε καραντίνα σε φοιτητικές εστίες στην Κωννσταντινούπολη και το Κοτσάελι.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ζήτησαν από τους Τούρκους πολίτες του εξωτερικού να δηλώσουν στις τουρκικές πρεσβείες ποιοι επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους και χθες ολοκληρώθηκε η περίοδος δηλώσεων. “Δήλωσαν 3,614 πολίτες μας και μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε θα τους φέρουμε με 34 πτήσεις”, ανέφερε. Οι πτήσεις από 9 χώρες της Ευρώπης είχαν τερματιστεί στις 17 Μαρτίου.

Και 19 συλλήψεις επειδή έγραψαν πως δεν λαμβάνονται μέτρα για τον κορωναϊό

Στο μεταξύ το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 19 ύποπτοι από τους 93 οι οποίοι δια μέσων κοινωνικής δικτύωσης προέβησαν σε αβάσιμες και προκλητικές αναφορές σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο αναφέρουν ότι στην Τουρκία δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα και ότι οι αρχές κρύβουν το θέμα από τον λαό.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη,Τουρκία

H κυβέρνηση του Ερντογάν ανακοινώνει νέα μέτρα εναντίον του κορωναϊού: 47 τα κρούσματα στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: