Στα σκαριά επένδυση της VW στη Θάσο για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος: Εξετάζονται και άλλες περιοχές

File Photo: Το εργοστάσιο της VW στη Δρέσδη. EPA/FILIP SINGER




Πολύ κοντά στο να επενδύσει στη Θάσο προκειμένου να δοκιμάσει τo φιλόδοξο project «αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση», φέρεται να είναι ο όμιλος της VW.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο διαπραγμάτευσης των συμβολαίων και οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν, κατά την ίδια πηγή, στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, κλιμάκιο της VW από το Βόλφσμπουργκ, τα κεντρικά του ομίλου στη Γερμανία, πραγματοποιεί από σήμερα αυτοψία στη Θάσο με σκοπό να αποφασίσει αν θα επιλεγεί το συγκεκριμένο νησί ή κάποια άλλη περιοχή, αναφέρει σε ανάλογο ρεπορτάζ του το Newsauto.gr.

Η ίδια πηγή σημειώνει ότι τα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα πραγματοποιήσουν και σε άλλα νησιά αυτοψία, ώστε να διαπιστώσουν αν κάποιο άλλο μέρος πληροί τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης. Μεταξύ των υποψήφιων περιοχών είναι και μία πόλη της Θεσσαλίας.

Ενα από τα προβλήματα που θα πρέπει να επιλύσουν τα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Θάσο έχει να κάνει με την μορφολογία του εδάφους, αλλά και την ύπαρξη χιλιάδων τουριστών κατά την θερινή περίοδο που ίσως αποτελέσουν «πρόβλημα» στα οχήματα που κινούνται αυτόνομα.

Με πληροφορίες από Τα Νέα, NewsAuto

Κυνηγοί κληρονομιάς… με το αζημίωτο: Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: