Συντονισμένη η αθλιότητα: Ο Τσελίκ επιτίθεται σε Παυλόπουλο για Θράκη, τον αποκαλεί ρατσιστή

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ. Πηγή φωτογραφίας @omerrcelik via Twitter




Με συντονισμένο τρόπο, όπως συνήθως δηλαδή, η Τουρκία αποφάσισε να «αναδείξει» σήμερα τις θέσεις της για τη Θράκη.

Προηγήθηκε, νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου και ακολούθησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ χαρακτήρισε «πολύ λάθος την αναφορά του Έλληνα προέδρου Παυλόπουλου σε ‘μουσουλμανική ελληνική μειονότητα’ της δυτικής Θράκης αντί σε ‘μουσουλμανική τουρκική μειονότητα» κάνοντας μάλιστα λόγο για «ρατσιστική προσέγγιση».

Στο δικό του μήνυμά του στο twitter ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ αναφέρει ότι “είναι πολύ λάθος η αναφορά του Έλληνα Προέδρου Παυλόπουλου κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη σε ‘μουσουλμανική ελληνική μειονότητα’ για την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα. “Η άρνηση της της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας είναι καταδικαστέα συμπεριφορά”, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ “ο Έλληνας Πρόεδρος πρέπει να προσφωνεί σωστά την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα σεβόμενος τις δημοκρατικές αξίες”. “Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα της ΕΕ οι πολιτικοί να διεξάγουν συστηματικά επιθέσεις εναντίον της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας”.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ συνεχίζει αναφέροντας ότι “η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη είναι μια ιστορική πραγματικότητα και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα”. “Η αναφορά σε μουσουλμανική ελληνική μειονότητα για την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα αποτελεί ρατσιστική προσέγγιση”, προσθέτει.

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι “αυτοί που προσπαθούν να αλλάξουν τις ιστορικές πραγματικότητες σε σχέση με την τουρκική κοινότητα της δυτικής Θράκης δεν μπορούν να πετύχουν κανένα αποτέλεσμα”. “Είναι θλιβερό να συνεχίζεται αυτή η ρατσιστική προσέγγιση παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που καταδικάζουν την Ελλάδα”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ και προσθέτει: “Καλούμε για άλλη μια φορά όλους να συμπεριφέρονται με βάση τις ιστορικές πραγματικότητες και με σεβασμό τις δημοκρατικές αξίες. Εκείνοι που προσπαθούν να δείξουν την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης σας ‘απειλή’ και σαν ‘κίνδυνο’ βλάπτουν την δικές τους δημοκρατικές αξίες. Η ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης είναι σταθερή με τις ιστορικές πραγματικότητες. Η τουρκική κοινότητα της δυτικής Θράκης είναι ισχυρός πλούτος για την δημοκρατία της Ελλάδας. Οι περί αντιθέτου προσεγγίσεις αποτελούν άσχημα παραδείγματα ρατσισμού”, αναφέρει.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο το τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η Τουρκία να θέσει ένα ακόμη θέμα στο διάλογό της με την Ελλάδα και τις επιδιώξεις με βάση τις οποίες κινείται επιχειρώντας να φτάσει η επίλυση όλων των «διαφορών» μας στη Χάγη.

Hellas Journal με πληροφορίες και από ΚΥΠΕ / Άννα Ανδρέου

Ακόμη μια ψηφίδα αθλιότητας από Τσαβούσογλου: Η μειονότητα στη Θράκη ήταν και είναι τουρκική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: